miercuri, iunie 26, 2024
spot_img

Circulație feroviară oprită pe Magistrala 100. Locomotiva unui marfar s-a defectat

Este circulație feroviară oprită pe Magistrala 100 marți la prânz, după ce locomotiva unui marfar s-a defectat în linie curentă.

UPDATE. Circulația trenurilor a fost reluată pe linia simplă Prunișor – Gîrnița, la ora 11:49. Trenurile de călători IR 72 și IRN 348 au fost reînscrise în trafic, acestea urmând să ajungă la destinație cu întârzieri cuprinse între 25 și 65 de minute.

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA a anunțat că circulația feroviară este închisă la această oră pe linia simplă Prunișor – Gîrnița, din cauza defectării unui tren privat de marfă în linie curentă, la km 337+400.

Trenul, care aparține operatorului Cargo Trans Vagon, efectua un transport pe relația Stamora Moravița – Giurgiu Nord și are în compunere 38 de vagoane goale. Garnitura defectă urmează să fie retrasă din linie curentă cu o locomotivă de ajutor, timpul estimat pentru intervenție fiind de circa 30 de minute.Circulație feroviară oprită. Două trenuri de călători sunt blocate

Purtătorul de cuvânt al CNCF CFR SA, Oana Brânzan, a precizat faptul că, până la retragerea garniturii de marfă din linie curentă, trenurile de călători IR 72, care circulă în relația București Nord – Curtici, și IRN 348, care circulă în relația Arad – București Nord, staționează temporar în Igiroasa, respectiv în Gîrnița.

”CFR SA adresează scuze călătorilor din trenurile staționate temporar și îi asigură că personalul feroviar al SRCF Craiova va acorda tot suportul tehnic necesar operatorului privat de marfă pentru retragerea garniturii defecte în condiții de siguranță, astfel încât reînscrierea în circulație a trenurilor de călători să se realizeze în cel mai scurt timp”, se mai arată în comunicatul administratorului de infrastructură.

IN THE SPOTLIGHT

FOTO-VIDEO. Cum se lucrează la modernizarea căii ferate Poieni-Agireș

La o lună distanță, Asociația Pro Infrastructura a publicat o nouă filmare și un set de fotografii din care se poate vedea cum se...

Ultimele Articole