miercuri, mai 15, 2024
spot_img

Circulație feroviară oprită pe Magistrala 100. Persoană lovită de un tren al CFR Marfă

Este circulație feroviară oprită miercuri dimineață pe Magistrala 100, în sud-vestul țării, după ce un tren al CFR Marfă a lovit o persoană care a decedat.

UPDATE. Traficul feroviar a fost reluat la ora 12:08, între stațiile Prunișor și Gârnița, cele 2 trenuri de călători care au staționat temporar fiind reînscrise în circulație, după o staționare de 81 de minute, respectiv 57 de minute

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA a anunțat că traficul feroviar este oprit temporar pe intervalul CF Strehaia – Balota, din cauza unui accident mortal care a avut loc între stațiile Prunișor și Gârnița.

În jurul orei 10:30, mecanicul trenului de marfă 67042, care aparține operatorului național de transport feroviar de marfă, a anunțat că a accidentat o persoană surprinsă pe linia de cale ferată între stațiile Prunișor și Gârnița (linie simplă), la km 338+000.

Circulație feroviară oprită. Două trenuri staționează în gări

În intervalul orar necesar desfășurării cercetărilor la locul accidentului de către organele abilitate, trenurile IR 72 Traianus, care circulă în relația București Nord – Curtici – Budapest Keleti, și IRN 348, care circulă în relația Arad – București Nord, staționează temporar în gările Prunișor, respectiv Balota.

”Compania Națională de Căi Ferate CFR SA transmite scuze călătorilor pentru disconfortul creat și îi asigură că reluarea traficului feroviar, în urma accidentelor, este strict condiționată de finalizarea cercetărilor desfășurate de organele abilitate la fața locului”, se arată în comunicatul dat publicității de administratorul infrastructurii feroviare din România.

IN THE SPOTLIGHT

Târgul de Carieră Feroviară în România, 12-14 iunie în format hibrid: fizic și online

”Târgul de Carieră Feroviară în România”, singurul târg de profil dedicat domeniului feroviar și al transportului urban pe șină, se va desfășura în format...

Ultimele Articole