sâmbătă, septembrie 30, 2023
spot_imgspot_img

Circulație feroviară întreruptă în vestul țării. Căderi de copaci, lipsă tensiune de alimentare

Este din nou circulație feroviară întreruptă în vestul țării, a doua zi consecutiv, de această dată din cauza căderilor de copaci care au oprit alimentarea cu electricitate de tracțiune.

UPDATE Din cauza vegetaţiei căzute pe firul de contact, trenul IR 1691 Bucureşti Nord – Timişoara Nord a staţionat în linia curentă Cavaran-Jăgujeni, trenul reluând circulaţia cu o întârziere de 117 minute.

Începând cu ora 19:39 s-a reluat circulația trenurilor de călători pe relaţiile Caransebeş – Brebu şi Caransebeş-Jena. Trenurile afectate sunt:

R 9576 Timișoara Nord–Caransebeș înregistrează o întârziere de 110 minute
R 9553 Orşova – Timişoara înregistrează o întârziere de 203 minute
R 9166 Reșița Sud–Caransebeș a înregistrat o întârziere de 227 minute.

SNTFC CFR Călători a anunțat printr-un comunicat postat pe site-ul propriu că circulația trenurilor sale pe relaţiile Caransebeş – Brebu şi Caransebeş – Jena este întreruptă temporar, din cauza căderilor de copaci şi lipsa tensiunii în linia de contact.

Trenurile afectate până în prezent sunt:

IR 73 Curtici – Bucureşti Nord a  plecat cu o întârziere de 80 minute

R 9553 Orșova – Timișoara Nord staţionează în Caransebeş

R 9166 Reșița Sud – Caransebeș staţionează în Brebu.

”În funcție de evoluția situației, sunt posibile și alte decalări ale orariilor trenurilor. Echipele de intervenție ale CFR SA lucrează la remedierea deranjamentului produs. CFR Călători a pus la dispoziția CFR SA tracțiune diesel pentru remorcarea trenurilor pe distanța afectată în situația în care va fi necesar. Circulația în zona afectată se va desfășura în funcție de măsurile operative stabilite și dispuse de managerul infrastructurii feroviare – CFR SA. CFR Călători cere scuze pasagerilor pentru neplăcerile întâmpinate și îi asigură că face toate operațiunile necesare pentru asigurarea unui transport în siguranță”, se arată în comunicat.

Și luni după-amiază a fost circulație feroviară întreruptă în vestul țării, însă pe secția Arad – Ilia, după cum a informat Club Feroviar.

Ultimele Articole