spot_img
vineri, iulie 1, 2022
spot_img

Circulație feroviară întreruptă în Ardeal, pentru lucrări la autostradă. Transbordare auto

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA a anunțat că, în zilele de 02 – 03 decembrie 2020 și 07 – 08 decembrie 2020, va fi circulație feroviară întreruptă pe tronsoanele Teiuș-Coșlariu și Teiuș-Pod Mureș (în direcția Blaj).

circulație feroviară întreruptă
FOTO mapio.net

Circulația trenurilor se va face în condiții speciale, prin transbordarea călătorilor cu mijloace auto, în intervalul orar 11,40-15,40.

În zilele menționate, compania Aktor va face lucrări de amplasare a grinzilor pe pasajul rutier superior, aferent nodului rutier din zona stației Teiuș, parte a tronsonului de autostradă Sebeș – Turda, lucrări care necesită închiderea totală a circulației feroviare pe distanțele Teiuș – Coșlariu și Teiuș – Pod Mureș (în direcția Blaj).

Circulație feroviară întreruptă. Trenurile la care se va face transbordare

Constructorul care va desfășura lucrările sus-menționate va asigura transbordare cu mijloace auto a călătorilor din următoarele trenuri:

  • IR 1745 (care va circula ca tren IR 12745) – transbordare pe distanța Copșa Mică – Teiuș. Călătorii vor fi preluați de pe platforma din spatele clădirii stației și vor fi debarcați pe platforma din spatele clădirii de la Teiuș. Autobuzele vor mai opri în spatele stației Blaj pentru debarcare/îmbarcare călători, conform orarului de mers al trenului 1745.
  • – IR 1746 (care va circula ca tren IR 12746) – transbordare pe distanța Teiuș – Copșa Mică. Pasagerii vor fi preluați de pe platforma din spatele clădirii stației și vor fi debarcați pe platforma din spatele clădirii de la Teiuș. Autobuzele vor mai opri în spatele stației Blaj pentru debarcare/îmbarcare călători, conform orarului de mers al trenului 1745.
  • – Regio 3511 (care va circula ca tren R 12325) – transbordare pe distanța Blaj – Teiuș. Călătorii vor fi preluați de pe platforma din spatele clădirii stației și vor fi debarcați pe platforma din spatele clădirii de la Teiuș. Autobuzele vor mai opri pe traseul rutier pentru îmbarcare/debarcare călători din Hm Crăciunel și PO Cistei (preluarea călătorilor se va face din stațiile de autobuz, aferente celor două localități), conform orarului de mers al trenului 3511.
  • – Regio 3514 (care va circula ca tren R 12326) – transbordare pe distanta Teiuș – Blaj. Călătorii vor fi preluați de pe platforma din spatele clădirii stației și vor fi debarcați pe platforma din spatele clădirii de la Teiuș. Autobuzele vor mai opri pe traseul rutier pentru îmbarcare/debarcare călători din Hm Crăciunel și PO Cistei (preluarea călătorilor se va face din stațiile de autobuz aferente celor două localități), conform orarului de mers al trenului 3511.

Autobuzele pentru transbordare vor fi inscripționate „Cursă specială CFR” și vor fi însoțite de personalul CFR Călători Brașov, care va supraveghea și operațiunile de îmbarcare din parcurs. De asemenea, pasagerii vor fi dirijați în stațiile de îmbarcare/debarcare auto de către personalul SRCF Brașov, care va urmări și supraveghea operațiunile de îmbarcare/debarcare a călătorilor în stațiile Copșa Mică, Blaj și Teiuș, iar în situația în care intervin întârzieri în circulația autobuzelor pentru transbordare, personalul SRCF Brașov va asigura coordonarea traficului feroviar, în funcție de ora de sosire a autobuzelor.

Ultimele Articole