sâmbătă, mai 11, 2024
spot_img

FOTO. Circulație feroviară blocată pe Magistrala 200. O mașină a fost lovită de trenul Ister

Este circulație feroviară blocată pe Magistrala 200 sâmbătă dimineață, după ce o mașină a intrat în fața locomotivei trenului Ister.

UPDATE. CFR SA a informat că linia simplă Voila – Făgăraș a fost redeschisă la ora 11:08, iar cele trei trenuri IRN 473, R 2101 și R 2512 au fost reînscrise în circulație. Trenul IRN 473 a fost retras în stația Făgăraș la ora 10:45, după finalizarea cercetărilor desfășurate la locul accidentului de către organele abilitate, și reînscris în circulație la ora 11:08 cu o altă locomotivă. Garnitura va ajunge în Gara de Nord din București cu o întârziere estimată de circa 190 de minute. De asemenea, trenurile R 2101 (Brașov – Sibiu) și R 2512 (Sibiu – Făgăraș), care au staționat temporar în gările Voila și Făgăraș, din cauza accidentului rutier, și-au reluat traficul, însă vor ajunge la destinație cu întârzieri cuprinse între 150 de minute și 85 de minute.

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA a anunțat că în jurul orei 07:25, ca urmare a neasigurării a unui conducător auto la o trecere la nivel cu calea ferată, situată între stațiile Voila și Făgăraș, s-a produs lovirea autoturismului de către trenul IRN 473, la km 74+380. Din informațiile transmise de la fața locului, pasagerii şi personalul feroviar din trenul IRN 473 nu au fost răniți, fiind înregistrate însă persoane rănite și un decedat în rândul pasagerilor din autoturism.

Trenul, care circulă în relația Budapesta – București Nord, este oprit la locul accidentului până la finalizarea cercetărilor desfășurate de către organele abilitate. Până la reînscrierea în circulație a trenului IRN 473, următoarele două trenuri – R 2101 (Brașov – Sibiu) și R 2512 (Sibiu – Făgăraș) – vor staționa temporar în gările Voila, respectiv Făgăraș, deoarece pe intervalul respectiv este linie simplă.

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA transmite scuze călătorilor pentru disconfortul creat și îi asigură că reluarea traficului feroviar în urma accidentelor rutiere este strict condiționată de finalizarea cercetărilor desfășurate la fața locului de organele abilitate.

Circulație feroviară blocată. Trenul are o întârziere de trei ore

La rândul ei, SNTFC CFR Călători a anunțat printr-un comunicat postat pe site-ul propriu că șoferul unui autovehicul s-a angajat în traversarea căii ferate fără să se asigure și a intrat în coliziune cu trenul Ister IR 473 Budapesta – București Nord.

Cei 112 de pasageri şi personalul feroviar din trenul IR 473 nu s-au aflat în pericol. Trenul are o întârziere de aproximativ 180 de minute.

Traficul feroviar este întrerupt temporar, fiind necesară intervenția organelor abilitate pentru eliberarea linei. În acest context, este posibil să apară întârzieri și la alte trenuri de călători care tranzitează zona în care circulația este temporar întreruptă. CFR Călători cere scuze pasagerilor pentru neplăcerile întâmpinate.

IN THE SPOTLIGHT

Târgul de Carieră Feroviară în România, 12-14 iunie în format hibrid: fizic și online

”Târgul de Carieră Feroviară în România”, singurul târg de profil dedicat domeniului feroviar și al transportului urban pe șină, se va desfășura în format...

Ultimele Articole