spot_img
vineri, septembrie 30, 2022
spot_img

Circulație feroviară blocată pe Magistrala 100. Un marfar a rupt linia de contact

Este circulație feroviară blocată pe Magistrala 100, în judeșul Mehedinți, în dimineața zilei de vineri, din cauza lipsei de tensiune în rețeaua de alimentare cu energie electrică. Deranjamentul a apărut din cauza faptului că locomotiva unui tren marfar a rupt linia de contact pe o distanță de câteva sute de metri.

UPDATE Primele două trenuri au fost reînscrise în circulatie la ora 9,00. Este vorba despre trenurile ATC 11 502 și 11504, acestea urmând a fi dublate cu locomotivă Diesel pe relația Vârciorova – Severin. Apoi, la ora 9,20, a fost reînscris în circulație și trenul IR 78. A fost reînscris în circulatie și trenul IR 79, la ora 9,48. A fost reînscris, la ora 10.45, în circulație și IR 1990, ultimul din cele cinci staționate.

Societatea Națională de Transport Feroviar de Călători CFR Călători a anunțat că este lipsă tensiune în linia de contact pe relația Orșova-Gura Văii.

Din această cauză, este afectată circulația următoarelor trenuri:

  • IR 79 Budapesta – București Nord staționează în Orșova de la ora 02.15
  • IR 78 București Nord – Budapesta staționează în Drobeta Turnu Severin de la ora 04.35
  • IR 1990 Mangalia – Timișoara stationează în Drobeta Turnu Severin.

În stația Drobeta Turnu Severin, pasagerii vor primi apă și produse preambalate.

CFR Călători cere scuze pasagerilor pentru neplăcerile create de acest incident şi le mulţumește  pentru înţelegere. Încă din momentul avizării, după producerea deranjamentului, CFR Călători a pus la dispoziția managerului de infrastructură CFR SA o locomotivă diesel.

Circulație feroviară blocată. Și alte trenuri ar putea fi afectate

Este posibil să se înregistreze întârzieri și în circulația altor trenuri de călători care străbat această zonă. Programul de circulație în zona afectată se va desfășura în continuare în funcție de măsurile operative stabilite și dispuse de Compania Națională de Căi Ferate CFR SA.

Pasagerii care au bilete/abonamente la trenurile afectate şi vor să renunţe la călătorie vor primi, la cerere, contravaloarea pentru parcursul neefectuat, conform Regulamentului de transport pe calea ferată în vigoare. Mai multe detalii despre condiţiile de restituire a tarifelor de transport sunt disponibile pe www.cfrcalatori.ro la secțiunea Trafic Intern.

Marfarul a rupt linia de contact între stâlpii 93 și 97

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA a venit cu precizări și a informat că traficul feroviar pe relația Vârciorova – Gura Văii este întrerupt, după ce un tren privat de marfă a rupt, în cursul nopții, linia de contact, între stâlpii 93 și 97.

Personalul de specialitate al SRCF Craiova și Timișoara a intervenit pe parcursul nopții cu drezinele pantograf pe intervalul de stații Orșova – Vărciorova – Gura Văii, pentru verificarea sistemului de alimentare cu energie electrică. S-a reușit repunerea sub tensiune a liniei de contact între stațiile Orșova – Vîrciorova, însă pe distanța Vârciorova – Gura Văii linia de contact era ruptă, de la stâlpul 93, până la stâlpul 97, deranjament provocat de un trenul privat de marfă, rămas defect în linie curentă, cu pantograful îndoit.

Intervenția, în cursul nopții, cu drezinele pantograf a impus oprirea a patru trenuri de călători – trenul 11504, operat de Astra Trans Carpatic, și trenul IR 79, în gara Orșova, respectiv  trenul 11502 (ATC), IR 1990 și IR 78, în Drobeta Turnu Severin – astfel încât să poată fi desfășurate verificările pe întregul interval de stații, Orșova – Vărciorova – Gura Văii, unde este doar un fir de circulație.

Din cauza deranjamentului major provocat de marfar la linia de contact, pe distanța Vârciorova – Gura Văii, circulația trenurilor de călători nu poate fi reluată în condiții normale de trafic, fiind necesară dublarea garniturilor cu o locomotivă Diesel, după ce garnitura de marfă va fi retrasă din linie curentă, manevre în curs de derulare la această oră.

Două trenuri blocate și pe M400

Sunt probleme și pe Magistrala 400. Ca urmare a faptului că un copac a căzut pe linia de contact pe relația Răstolița – Lunca Bradului, este afectată circulația următoarelor trenuri:

• IR 12407 Budapesta – Brașov staționează în Hm Râpa de Jos
• R 4506 Deda- Miercurea Ciuc staționează între stațiile Răstolița – Lunca Bradului.

Începând cu ora 9:21 circulația feroviară a fost reluată pe relația Răstolița – Lunca Bradului cu tracțiune diesel, trenul IR 12407 plecând din stația Deda.

Ultimele Articole