spot_img
sâmbătă, octombrie 1, 2022
spot_img

Circulația trenurilor pe raza Regionalei Timișoara a revenit la normal

Circulația trenurilor pe raza Regionalei Timișoara, perturbată grav în cursul zilei de luni, a revenit la normal marți după amiază, a anunțat administratorul infrastructurii feroviare.

UPDATE CNCF CFR SA a anunțat că la ora 17.05 circulația trenurilor a fost reluată în condiții normale de trafic, cu locomotive electrice, și pe firul I, între stațiile Ghioroc și Glogovăț.

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA a precizat că circulația trenurilor a fost reluată în condiții normale de trafic, cu locomotive electrice, în partea de vest țării, pe raza Regionalei CF Timișoara, între stațiile Ghioroc și Glogovăț, pe firul II.

Echipele de intervenție ale SRCF Timișoara fac ultimele verificări și pe firul I, la sistemul de alimentare cu energie electrică a liniei de contact, astfel încât în scurt timp, traficul feroviar să se desfășoare în contiții normale, fără tracțiune diesel, pe ambele fire de circulație, de pe întrega distanță.

Circulația trenurilor pe raza Regionalei Timișoara, perturbată luni

Circulația trenurilor pe relația Ghioroc-Glogovăț, s-a desfășurat în condiții speciale – cu tracțiune diesel -, pe parcursul zilei de luni, 10 ianuarie 2022, și în prima parte a acestei zile, la solicitarea operatorului national de transport feroviar de călători, din cauza condițiilor meteo nefavorabile.

CNCF CFR SA precizează că în ultimele 48 de ore, o dată cu intrarea în vigoare a avertizărilor meteo, personalul feroviar al sucursalelor de infrastructură a verificat permanent liniile de cale ferată şi componentele infrastructurii, acestea fiind menţinute în stare de funcţionare optimă, în special pe raza județelor aflate sub incidența avertizărilor de vreme nefavorabilă.

În acestă perioadă, în contextul avertizărilor meteo de vreme nefavorabilă, toate cele opt regionale de cale ferată menţin permanent legătura cu operatorii de transport feroviar de călători şi de marfă (OTF), iar personalul de specialitate din regulatoarele de circulaţie acţionează operativ în toate situaţiile în care apar disfuncţionalităţi de natură tehnică, astfel încât să fie reduse perioadele de staţionare, necesare remedierii oricărui deranjament.

Ultimele Articole