marți, decembrie 5, 2023
spot_img

Se redeschide circulația pe calea ferată Ciulnița-Slobozia Sud, cu viteză sporită

Circulația pe calea ferată Ciulnița-Slobozia Sud se va redeschide duminică, cu viteză sporită a trenurilor, în urma finalizării lucrărilor.

Circulația trenurilor între Slobozia Sud și Ciulnița se redeschide, de la 1 octombrie, cu viteza de 70 km/oră, ca urmare a finalizării lucrărilor de consolidare la pasajul inferior rutier de pe DN2A, km 15+470, a anunțat vineri purtătorul de cuvânt al Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA, Oana Brânzan.

Lucrările de consolidare a pasajului inferior rutier de pe DN 2A, care supratraversează linia de cale ferată Slobozia Veche-Ciulnița, la km 15+470, au fost finalizate si asigură acum o înălțime, între șosea și grinda podului, de 6,00 m, înălțimea inițială fiind de 4,90 m. De asemenea, prin asigurarea stabilității structurii podului și îmbunătățirea parametrilor de rezistență, viteza de circulație a trenurilor a crescut la 70 km/oră, viteza proiectată a liniei.

Circulația pe calea ferată Ciulnița-Slobozia Sud se reia duminică după-amiază

Trenurile Regio 8587, 8588 și 8585 operate de SNTFC CFR Călători vor circula în condiții normale de trafic pe relația Slobozia Veche – Ciulnița și retur începând cu data de 1 octombrie 2023, duminică, de la ora 17,00.

Lucrările care au fost executate la pasajul rutier inferior de pe DN2A sunt următoarele:

-refacerea drenurilor și a hidroizolației;

-consolidarea culeei;

-înlocuirea suprastructurii cu un tablier metalic cu cuvă de beton, pentru susținerea prismei de piatră spartă, pe o lungime de 200 m.

Ultimele Articole