spot_img
vineri, august 19, 2022
spot_img

FOTO S-a reluat circulația pe Bulevardul Drumul Taberei, după încheierea lucrărilor la metrou

Circulația pe Bulevardul Drumul Taberei s-a reluat vineri după amiază, după ce Metrorex a finalizat lucrările la suprafață la Magistrala 5 de metrou.

”Metrorex informează că începând cu data de 16.01.2020 a fost reluată circulația autovehiculelor pe bd. Drumul Taberei, în zona Romancierilor pe 3 benzi pe sensul spre strada Valea Ialomiței. Pe celălalt sens de circulație, traficul va fi restricționat la 2 benzi, de la strada Valea Ialomiței spre strada Brașov, pentru lucrările de refacere a spațiului verde dintre partea carosabilă și trotuar, afectat de devierile de utilități. De asemenea, informăm, că astăzi, 17.01.2020, în jurul orei 12,30, a fost redată circulația autovehiculelor și pe strada Râul Doamnei, care face legătura între strada Prelungirea Ghencea și bd. Drumul Taberei”, a anun țat Metrorex, printr-un comunicat de presă dat publicității vineri.

Circulația pe Bulevardul Drumul Taberei, restricționată de ani de zile

Lucrările la Magistrala 5 a metroului bucureștean, tronsonul Eroilor – Râul Doamnei, au început în 2011 și trebuiau să se finalizeze în 2015.

Punerea în funcțiune a acestei magistrale a fost întârziată în special din cauza faptul că în 2012 primul ministru de la acea vreme Victor Ponta și ocupantul postului de ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu, au redus drastic finanțarea. Pe cale de consecință, și circulația rutieră de la suprafață a fost afectată.

Ulterior au fost anunțate termene succesive de finalizare a investiției, care însă nu s-au concretizat. Ultimul termen avansat este iulie 2020.

Ultimele Articole