spot_img
duminică, februarie 5, 2023
spot_img

VIDEO Circulația feroviară Radna-Păuliș, redeschisă pentru locomotive electrice

Circulația feroviară Radna-Păuliș au fost redeschisă pentru locomotive electrice pe firul I, după finalizarea lucrărilor de electrificare.

”Încă o victorie de etapă a Siemens Mobility Romania în electrificarea subtronsonului 2a, km 614 – Barzava Y, de pe coridorul IV pan-european. A fost redeschisă circulația feroviară cu locomotive electrice pe intervalul Radna-Păuliș, firul I”, a anunțat pe contul său de Linkedin Marius-Marian Savancea, șeful șantierului din partea Siemens Mobility. Postarea este însoțită și de o filmare de la fața locului.

Circulația feroviară Radna-Păuliș, pe subtronsonul 2a modernizat de Webuild și FCC

Este vorba despre proiectul “Reabilitarea liniei de cale ferată Frontieră – Curtici – Simeria, parte componentă a Coridorului IV Pan – European pentru circulaţia trenurilor cu viteza maximă de 160 km/oră: Tronsonul 2: Km 614 – Gurasada, subtronsonul 2a: Km 614 – Cap Y Bârzava şi 2b: Cap Y Bârzava-Cap Y Ilteu”. Contractul este derulat de asocierea Astaldi SPA (WeBuild) – FCC Construccion – Salcelf Construzioni Edili e Ferroviare SPA – Thales Systems România.

În septembrie 2020, Compania Națională de Căi Ferate CFR SA anunța că s-a deschis circulația pe firul II modernizat și electrificat (linie nouă de cale ferată, traverse noi, schimbătoare de cale noi și un nou terasament) pe o lungime de 18 km, între Km 614 și Radna (cap Y), inclusiv liniile 3 și 4 din stațiile Păuliș și Ghioroc. Lucrările fac parte din lotul 2a, Km 614 – Bârzava, după cum a scris la vremea respectivă Club Feroviar.

Atunci nu a fost vorba de recepționarea lucrărilor, doar de finalizarea lucrărilor de modernizare pe cei 18 km, astfel încât constructorul să poată începe lucrările pe firul I, pe distanța respectivă, preciza atunci purtătorul de cuvânt al CNCF CFR SA, Oana Brânzan.

Ultimele Articole