spot_img
vineri, ianuarie 28, 2022
spot_img

BREAKING Sorin Grindeanu: circulația feroviară pe Oravița-Anina nu se întrerupe

Circulația feroviară pe Oravița-Anina nu se va întrerupe în timpul săptămânii, a anunțat sâmbătă la Timișoara ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

„Pe Oravița-Anina nu va fi oprită circulația trenurilor. Va fi ca până acum. Problemă rezolvată”, a spus ministrul în cadrul unei conferințe de presă, răspunzând la întrebarea în acest sens pusă de un jurnalist.

Cu o zi înainte, Sorin Grindeanu fusese în vizită în județul Caraș-Severin, iar după încheierea acesteia a postat pe contul său de Facebook:

„În urma întâlnirii cu autoritățile locale, prioritățile pentru județul Caraș-Severin sunt:

  • modernizarea drumului național Moravița-Oravița;
  • repararea urgentă a drumului național Oravița-Bozovici;
  • construcția Drumului Expres Lugoj-Craiova;
  • repararea drumului național Caransebeș-Reșița;
  • Variante Ocolitoare pentru municipiile Reșița și Caransebeș și pentru orașul

Bocșa;

  • modernizarea căii ferate Lugoj-Caransebeș și Voiteg-Reșița;
  • renovarea gărilor Caransebeș și Băile Herculane;
  • <Semmeringul bănățean> – calea ferată Oravița-Anina”.

CFR Călători limitase la doar trei zile circulația feroviară pe Oravița-Anina

De duminică, CFR Călători ar fi urmat să închidă parțial circulația pe calea ferată Oravița-Anina, limitând-o doar la zilele de weekend, fapt ce a stârnit nemulțumirea autorităților locale, așa cum a relatat Club Feroviar.

„În perioadele 12.12.2021-31.03.2022 și 01.11-10.12.2022 circulă  în zilele de V, S, D, iar în zilele de L, Ma, Mi, J circulă cu ordin special. Circulă permanent în perioada 01.04-31.10.2022”. Aceasta este mențiunea care apare în Mersul Trenurilor 2021-2022, care va intra în vigoare duminică, 12 decembrie, în dreptul perechii de trenuri Regio 9695/9694 de pe secția 125 Oravița-Anina și retur.

Printr-o scrisoare deschisă, și Asociația Euroland Banat i-a cerut ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, salvarea căii ferate Oravița-Anina.

Ultimele Articole