spot_img
vineri, martie 24, 2023
spot_img

Circulația feroviară la Pietroșița se reia mai repede decât se știa. Anunțul făcut de Călin Mitică

Operatorul privat Transferoviar Călători va relua circulația feroviară la Pietroșița, după ce anul trecut fusese limitată la stația Fieni.

circulația feroviară la Pietroșița

”Vom introduce doar garnituri noi, moderne, pe această rută, începând cu 13 decembrie. Ne bucurăm să putem opera pe traseul București-Târgoviște-Pietroșița, mai ales acum, când cel mai sigur mijloc de transport este trenul”, a declarat pentru Jurnalul Călin Mitică, patronul Transferoviar Călători.

Problemele legate de această secție au început din 2013, când traseul feroviar Târgoviște – Pietroșița s-a închis. Circulația s-a întrerupt pe 15 mai 2013, pin decizia Ministerului Transporturilor, apoi s-a reluat în 2015, dar s-a închis din nou în 2017, pentru a se relua în scurt timp, până la retragerea din 15 decembrie 2019.

Gara Pietroșița, de la poalele Munților Bucegi, a fost construită la începutul secolului trecut și a avut o istorie sinuoasă, iar trenul a circulat la 1 februarie 1912.

Și primarul a anunțat că se reia circulația feroviară la Pietroșița

La finele săptămânii trecute, primarul localității Pietroșița, Ion Leonard Dicu, anunța reluarea traficului feroviar spre București, însă de la 1 ianuarie 2021.

”Vești bune pentru locuitorii din nordul județului! Stimați cetățeni, vă anunț că începând cu 1 ianuarie 2021 se redeschise ruta feroviară de către TFC! Sunt incluse trei curse directe Pietroșița – București”, a spus primarul.

În urmă cu un an, dâmbovițenii au inițiat o petiție online în care cereau ca linia Târgoviște-Pietroșița să fie menținută și după data de 15 decembrie 2019.

Ultimele Articole