spot_img
miercuri, august 10, 2022
spot_img

Circulația a 11 trenuri CFR Călători, suspendată de luni. LISTA completă

Pentru combaterea răspândirii infecției cu Covid-19, în conformitate cu Hotărârea nr. 52 din 5 noiembrie 2020 a CNSU, începând cu data de 09.11.2020 CFR Călători suspendă temporar circulația mai multor trenuri. CFR Călători spune că trenurile suspendate erau destinate navetei elevilor. Toate trenurile anulate circulă pe rute din vestul țării.

abonamente CFR pentru elevi

Acestea sunt:

 1. R2207, în relaţia Arad – Curtici.
 2. R2210, în relaţia Curtici – Arad.
 3. R2232, în relaţia Timişoara Nord – Remetea Mică.
 4. R2233, în relaţia Remetea Mică – Timişoara Nord.
 5. R2606, în relaţia Arad – Timişoara Nord.
 6. R9612, în relaţia Buziaş – Timişoara Nord.
 7. R9665, în relaţia Timişoara Nord – Stamora Moraviţa.
 8. R9666, în relaţia Stamora Moraviţa  – Timişoara Nord.
 9. R2703, în relaţia Subcetate – Simeria.
 10. R2724, în relaţia Simeria – Subcetate.
 11. R2188, în relaţia Lugoj – Margina.

Hotărârea menționată de CFR Călători spune la art.3: „În vederea prevenirii răspândirii infecțiilor cu SARS-COV-2, se propune ca, în toate localitățile, activitățile didactice care impun prezența fizică a antepreșcolarilor, preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ să se desfășoare în sistem on-line”.

Purtarea mășii de protecție la bordul trenurilor CFR Călatori este obligatorie pe toată durata călătoriei, precum și în zonele de așteptare a trenurilor  – stații de cale ferată, peroane, săli de așteptare.

CFR Călători reamintește pasagerilor că aceștia trebuie să păstreze biletul de tren și după efectuarea călătoriei și ieșirea din gară, pentru a-l putea prezenta autoritaților statului, în cazul verificarii scopului călătoriei (la tranzitarea altor localități, sau efectuarea călătoriei în intervalul orar 23:00 – 05:00). Noile reguli intra in vigoare, luni, 9 noiembrie 2020. (În conformitate cu Art. 4 lit. C din Hotărârea 52 a CNSU care prevede excepțiile privind interzicerea circulației persoanelor în afara locuinței/gospodăriei: “deplasări în afara localităților a persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicției cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane și care pot fi dovedite prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei” este indicat să păstrați biletul de călătorie până la sosirea la domiciliu, pentru un eventual control. (D.C.)

 

Ultimele Articole