spot_img
vineri, martie 24, 2023
spot_img

Cipru își face prima cale ferată din ultimele decenii

Autoritățile Republicii Cipru iau în considerare posibilitatea, sub rezerva finanțării comune din partea UE, de a începe construcția primei căi ferate din ultimii 70 de ani pe insulă.

Ministrul Transporturilor, Comunicațiilor și Lucrărilor Publice, Yiannis Karousos, a explicat că ar putea fi amplasat de-a lungul acelor coridoare pe care există și autostrăzile.

Anunțul a fost făcut luni, la Limassol, la o conferință de presă comună cu comisarul european pentru transport, Adina Vălean, care a sosit pe insulă pentru a participa la conferința internațională Maritime Cyprus 2022.

Potrivit șefului Ministerului Transporturilor cipriot, el și Adina Vălean au discutat despre ideea construirii unei căi ferate ușoare și a liniilor de tramvai. „S-au făcut lucrări pregătitoare foarte bune și știm că prin acest tren ușor am putea conecta principalele orașe din Cipru și aeroportul [la Larnaca]”, a explicat Karousos, potrivit Adevărul.ro.

Cipru supraviețuiește de mai bine de 70 de ani fără transport feroviar de pasageri. Rețeaua de căi ferate cu ecartament îngust cu o lungime totală de 122 km și 39 de stații care funcționau pe insulă din 1905 nu a mai fost deservită în 1951 din cauza lipsei de finanțare. Corporația minieră din Cipru a continuat să folosească serviciul feroviar de marfă până în 1974. (foto fostă cale ferată în Cipru, sursa cyprus-mail.com)

Ultimele Articole