spot_img
miercuri, decembrie 7, 2022
spot_img

Ciprian Ciucu zice că mai are puțin și obține de la CFR terenul de pe strada Liniei

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, se laudă că un proiect al său, și anume cel al unui parc amplasat pe actuala cale ferată de pe strada Liniei, este premiat. Acest fapt semnifică implicit punerea pe chituci a proiectului de tren metropolitan promovat de primarul general Nicușor Dan.
Proiectul Liniei a câștigat marele premiu la categoria administrație publică, la Gala „Cities of Tomorrow”, eveniment organizat de AHK Romania, a anunțat miercuri triumfător primarul Sectorului 6.
Este primul proiect din România al unui Parc Liniar, realizat în proces participativ, alături de comunitate. Ciucu nu a menționat de ce este atât de deosebit acest concept de parc „liniar”.
„Împreună, am ajuns la o soluție de co-design referitoare la facilități: de petrecere a timpului liber, deplasări nemotorizate, spații verzi”.

Terenul, în fază avansată de a fi obținut de la CFR

El susține că e în fază avansată să obțină terenul de la CFR. „Acum suntem în fază avansată să obținem terenul de la CFR, vom veni cu proiectul tehnic în perioada următoare.
Vorbim de o zonă extrem de densă, văduvită de spații verzi, de locuri pentru deplasări cu bicicleta sau pietonale și ar fi un mare plus pentru sectorul nostru.”
„Încercăm să avem primul parc liniar din România, în lungime de aproximativ trei kilometri. Soluțiile pe care le-am găsit sunt obținute printr-un demers de urbanism participativ, în colaborare cu UrbanizeHub, care ne-a oferit expertiză și a depus multă muncă. A durat patru-cinci luni, ne-am dus în comunități, am aplicat peste 3.000 de chestionare, care ne-au indicat soluțiile pe care și le doresc rezidenții din zonă”, spune și Paul Moldovan, Administratorul Public al Sectorului 6 al Municipiului Bucuresti.
Ciprian Ciucu a fost permanent un oponent al proiectului de tren metropolitan care ar începe în marginea Bucureștiului și ar pătrunde până aproape de centrul Capitalei, pe motiv că un tren metropolitan ar fi dublat de actuala magistrală de metrou. Proiectul parcului „liniar” i-ar aduce însă voturile zecilor de mii de bucureșteni ce stau în zone limitrofe liniei, deranajați de urâțenia zonei plină de bălării, gropi, gunoaie și mașini parcate neregulamentar.

Ultimele Articole