spot_img
miercuri, noiembrie 30, 2022
spot_img

Ciprian Ciucu răbufnește la adresa Swietelsky: „Să lucrezi în halul în care a lucrat…”

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a răbufnit joi la adresa Swietelsky, constructorul austriac care execută lucrările de modernizare a liniilor de tramvai pe bulevardul Vasile Milea.

„Nu știu cine este contractorul la Vasile Milea (Swietelsky – îi ”șoptește” un reporter), dar sunt total nemulțumit de halul în care a lucrat acest contractor. Le-am dat amenzi, am stat pe ei. Una-i una și alta-i alta. Să lucrezi în halul în care a lucrat acest contractor nu se poate. Și încet”, a spus Ciprian Ciucu, răspunzând la întrebarea unui jurnalist.

Swietelsky înlocuiește șinele de tramvai în ritm de melc

Lucrările de pe bulevardul Vasile Milea sunt executate de asocierea Urban Profile Grele – Swietelsky – TIAB și se desfășoară în ritm de melc, după cum a mai scris Club Feroviar.

Proiectul vizează modernizarea unui tronson de 1,1 km cale dublă a liniei de tramvai de pe bd. Vasile Milea, pe care circulă tramvaiele 1 și 10. În cadrul proiectului, se vor executa următoarele lucrări: refacerea infrastructurii și suprastructurii căii de rulare – înlocuire traverse, șine, prinderi, amortizoare de zgomote și vibrații, înlocuirea stâlpilor de susținere a rețelei de contact, înlocuirea firelor de la rețeaua de contact, inclusiv elementele de susținere, refacerea peroanelor de pe tronson cu respectarea standardelor și normelor în vigoare, lucrări de reabilitare la pasajul subteran pietonal, lucrări la iluminatul public.

Valoarea totală a lucrărilor este de 28.056.510,21 lei, echivalentul a aproximativ 5,7 milioane de euro. Ele ar trebui finalizate luna viitoare, conform contractului (care le-a dat un termen de mai bine de un an pentru puțin peste un kilometru), însă la cum arată situația din teren este puțin probabil.

Ciprian Ciucu, nemulțumit și de Prelungirea Ghencea

Primarul Sectorului 6 s-a arătat extrem de nemulțumit și de modul în care se desfășoară lucrările pe Prelungirea Ghencea, unde proiectul include și linii de tramvai.

„Cel mai probabil o să cer demiterea actualului director al Trustului de Clădiri Metropolitane (companie aflată în subordinea Primăriei Capitalei – n.red.). Am avut cinci discuții cu el. Sunt complet nemulțumit de modul în care se mișcă lucrurile. Vina este împărțită. Primăria nu-i crește prețul și el poate lucra în deficit și aici îl înțeleg pe el. A doua mare problemă pe care o știu este că el s-a mobilizat extrem de greu. Adică a favorizat Pasajul Doamna Ghica – bine, este numit de USR (aluzie la faptul că primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, este membru USR – n.red.) – și a neglijat bulevardul Prelungirea Ghencea. (…) Nu-i cer încă demisia, dar este pe cale de a pierde sprijinul PNL”, a spus Ciucu.

Ultimele Articole