spot_img
sâmbătă, octombrie 1, 2022
spot_img

Primarul Ciprian Ciucu cere demisia conducerii Metrorex. ”Deja m-am săturat”

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a anunțat joi că va cere demisia conducerii Metrorex, dacă societatea de transport subteran din Capitală nu va finaliza rapid lucrările de suprafață la Magistrala 5 în zona Parc Drumul Taberei (fosta Piață Moghioroș). La rândul lui, viceprimarul Stelian Bujduveanu a promis că va urgenta emiterea certificatului de urbanism pentru extinderea Magistralei 4.

„O să am o discuție foarte serioasă, să vedem ce se poate face la nivelul conducerii Metrorex. Când era guvernarea cu USR m-am implicat personal (…) L-am întrebat pe ministrul Drulă: domnule, când termini lucrările la Metrorex în Drumul Taberei? Și îmi zice <nu am bani>. Bun. Cât îți mai trebuie? <32 de milioane>. Bun. E un obiectiv mare de investiții pe care-l are Guvernul? <Da>. Atunci trebuie să vi-l asumați, să nu țineți șantierul acolo la nesfârșit. În fine, l-am convins pe premierul Florin Cîțu, căruia îi mulțumesc, să dea la Metrorex 60 de milioane ca să termine lucrările din Drumul Taberei. Și a făcut alocare bugetară pentru Metrorex de 60 de milioane. Actuala conducere a Metrorex nu are scuza că n-ar exista acești bani”, a spus primarul Sectorului 6 în cadrul unei conferințe de presă susținute la PNL București (organizație pe care o conduce din vara anului trecut), alături de viceprimarul general însărcinat cu Transporturile, Stelian Bujduveanu.

Ciprian Ciucu cere demisia conducerii Metrorex. „Am avut 10 ani șantierul sub geamul de la bucătărie”

Edilul s-a ambalat apoi și a ridicat tonul: „Dar dacă aflu, și o să mă duc săptămâna viitoare la Metrorex și voi fi foarte clar, dacă aflu că banii ăia au fost direcționați în altă parte, o să cer demisia actualei conduceri a Metrorex, pentru că toate lucrurile au o limită. Noi nu putem să-i ținem pe oameni în mizerie în Drumul Taberei. Știu ce înseamnă asta, pentru că am avut zece ani șantierul sub geamul de la bucătărie. La mine nu mai e șantier acum, dar e în continuare la Moghioroș, la Parc Drumul Taberei. Dacă până în toamnă nu văd închiderea șantierului, voi cere in corpore demisia. Deja m-am săturat”.

În ciuda insistențelor noastre, până la ora publicării acestui material, directorul general al Metrorex, Mariana Miclăuș, nu ne-a dat niciun punct de vedere în legătură cu afirmațiile făcute de Ciprian Ciucu.

Magistrala 5 a metroului bucureștean, inaugurată de Klaus Iohannis

Magistrala 5 de metrou, secţiunea Râul Doamnei – Eroilor, inclusiv stația și depoul Valea Ialomiţei, s-a deschis pentru călători pe 15 septembrie 2020, cu câteva zile înainte de alegerile locale, în prezența președintelui Klaus Iohannis, așa cum a scris la vremea respectivă Club Feroviar.

Proiectul a vizat realizarea lucrărilor aferente secţiunii Râul Doamnei – Hașdeu (Operă), inclusiv staţia, depoul şi galeria de legătură Valea Ialomiţei. Noua magistrală are o lungime de 7 km, 10 staţii, un depou, o galerie de legătură şi două staţii electrice subterane necesare pentru alimentarea cu energie electrică.

Studiul de Fezabilitate a fost aprobat prin Hotărârea de Guvern 1419/2008, iar lucrările au început în 2012. Valoarea totală reactualizată a proiectului depăşeşte 3,22 miliarde de lei.

Stelian Bujduveanu spune că vrea să deblocheze proiectul de extindere a Magistralei 4

Întrebat de jurnaliști în legătură cu proiectul de extindere a Magistralei 4 de metrou până la Autogara Filaret, cuprins în PNRR și care nu are încă certificat de urbanism, viceprimarul Stelian Bujduveanu a promis că va face tot posibilul pentru a-l debloca.

”Din păcate, Comisia de urbanism nu este condusă de liberali, ca să spun așa, și noi nu avem cum să influențăm acești specialiști care s-au obișnuit ca în ultimii 30 de ani mai mult să blocheze Bucureștiul decât să-l dezvolte. Ne trezim cu un blocaj pentru că un domn sau o doamnă dintr-o direcție nu s-a uitat bine pe plan și i se pare că o stație este pe unde în viitor ar trebui să fie extins un bulevard. Riscăm să pierdem sute de milioane din ambițiile unor oameni. Dacă (proiectul – n.red.) e la Comisia de urbanism, cea tehnică, voi urgenta ca să-l ia în dezbatere”, a declarat viceprimarul general.

Ultimele Articole