luni, aprilie 15, 2024
spot_img

Ciolacu prelungește mandatul polițistului din conducerea Ministerului Transporturilor

Șeful Guvernului, Marcel Ciolacu a prelungit mandatul polițistului Ion Damian în conducerea Ministerului Transporturilor, în funcția de secretar general adjunct.

Potrivit Deciziei nr. 8 din 10 ianuarie, publicată în M.O. nr. 21 din 10 ianuarie, prelungirea are loc „având în vedere adresa Ministerului Transporturilor și Infrastructurii nr. 346 din 5.01.2024, înregistrată la Secretariatul General al Guvernului cu nr. 20/361/M.A. din 5.01.2024, precum și Adresa Agenției Naționale a Funcționarilor Publici nr. 588/2024,în temeiul art. 29, art. 394 alin. (2) lit. d), art. 397, art. 502 alin. (1) lit. b) și f), art. 505 alin. (5), art. 509 alin. (3), art. 510 alin. (1) și al art. 530 alin. (3) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare”.

Mandatul polițistului din conducerea Ministerului Transporturilor, prelungit

„Începând cu data de 28 ianuarie 2024, domnul Ion Damian, director general al Direcției generale de control din cadrul Corpului de control al prim-ministrului, exercită, cu caracter temporar, prin detașare, funcția publică vacantă din categoria înalților funcționari publici de secretar general adjunct al Ministerului Transporturilor și Infrastructurii pentru o perioadă de 6 luni”, arată decizia.

reconversie profesională la Tarom cursuri de calificare la CENAFER angajări la Thales Systems

Ion Damian a fost comisar-șef de poliție în cadrul Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate Timișoara și apoi la Direcția Generală Anticorupție Timiș (județul din care provine actualul ministru al Transporturilor, Sorin Grindeanu). În anul 2012, el a plecat la București, unde a fost numit director al Inspecției Fiscale din cadrul Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), mai pe românește Fiscul.

După câțiva ani, Ion Damian a fost numit şeful direcţiei de Integritate din ANAF, iar apoi promovat de fostul șef al instituției Dragoş Doroș în importanta funcţie de director al Direcţiei de Executări Silite şi Cazuri Speciale. Din această postură, în care a activat până anul trecut, Ion Damian a coordonat toate dosarele de recuperare de prejudicii ale ANAF.

Al doilea secretar general adjunct al MT este Adrian Daniel Găvruța.

IN THE SPOTLIGHT

ARIC susține de 25 de ani rolul inginerilor consultanți

  Asociație profesională nonguvernamentală, apolitică și nonprofit, Asociația Română a Inginerilor Consultanți (ARIC), grupează companii și specialiști din domeniul proiectării și consultanței inginerești. Înființată în anul...

Ultimele Articole