luni, aprilie 15, 2024
spot_img

Cinci tari asiatice implementeaza un nou coridor feroviar

Autoritatea Feroviara din Afganistan a anuntat ca a doua intalnire a reprezentantilor tarilor regionale va avea loc in urmatoarele doua luni in Iran pentru a discuta progresul proiectului feroviar care va conecta cele cinci state din regiune. Noua linie va lega direct Afganistan de Tadjikistan, Kargazstan si China de Iran.
Evaluarile tehnice si economice ale primelor doua faze ale liniei feroviare din Afganistan au fost realizate, iar lucrarile de constructie vor incepe in curand, a declarat autoritatea. 50% din intreaga linie feroviara va traversa Afganistanul.
„O mare parte, aprox. 50% din ruta, traverseaza Afganistanul. De fapt, Afganistan este cea mai apropiata ruta de legatura cu China si cu alte tari catre porturile din Iran”, a declarat directorul Autoritatii Feroviare din Afganistan, Abdul Bari Sediqi.
Coridorul Feroviar al Celor Cinci State propus are o lungime de 2.100 km si va conecta China de Iran, traversand Republica Kargazstan, Tadjikistan si Afganistan. 1.148 de km din coridorul feroviar propus vor trece prin provinciile afgane Kunduz, Balkh, Jawozjan, Faryab, Badghis si Herat. Valoarea estimata a proiectului depaseste 2 miliarde de dolari, iar partenerii institutionali sunt China, inclusiv Bank of China, Republica Kargazstan, Tadjikistan, Afganistan, Iran, Banca Asiatica de Dezvoltare, Banca Mondiala si Statele Unite.

IN THE SPOTLIGHT

ARIC susține de 25 de ani rolul inginerilor consultanți

  Asociație profesională nonguvernamentală, apolitică și nonprofit, Asociația Română a Inginerilor Consultanți (ARIC), grupează companii și specialiști din domeniul proiectării și consultanței inginerești. Înființată în anul...

Ultimele Articole