duminică, mai 28, 2023
spot_img

Cinci orase germane vor achizitiona impreuna 240 de trenuri-tramvai

In urma unui acord semnat in martie, autoritatile germane de transport intentioneaza sa achizitioneze impreuna 240 de trenuri-tramvai care vor permite reducerea costurilor.
Acordul a fost semnat de Albtal-Verkehrs-Gesellschaft (AVG) care furnizeaza servicii feroviare si de transport cu autobuzul in zona Karlsruhe, Verkehrsbetriebe Karlsruhe (VBK), compania de transport din Karlsruhe, Erms-Neckar-Bahn AG (ENAG), Saarbahn Netz GmbH si Verkehrsverbunds Mittelsachsen (VMS), asociatia de transport public din regiunea Saxoniei Centrale.
Incepand cu iulie 2017, cele cinci companii au lucrat impreuna la proiectul Trenului-Tramvai VDV. In prezent, au fost finalizate specificatiile trenurilor-tramvai, iar in toamna va fi lansata o licitatie pentru achizitia de vehicule noi.
„Economisim aproximativ un milion de euro pentru fiecare vehicul. Acest pret redus pentru fiecare unitate rezulta din faptul ca exista un cost unic pentru dezvoltarea si aprobarea vehiculului standard care pot fi atribuite unui numar mare de vehicule”, a declarat Thorsten Erlenkötter, project manager VDV TramTrain.
Fiind cei mai mari cumparatori de vehicule, VBK si AVG vor realiza impreuna procedura de acordare a contractului in numele tuturor partenerilor proiectului. Cantitatea comenzii depinde de progresul negocierilor contractuale privind serviciile de transport.
Companiile se asteapta ca primul tren-tramvai sa intre in serviciu incepand cu 2025.
Impreuna, cele cinci companii, au dezvoltat un vehicul standard, care va fi realizat de catre viitorul producator de aproximativ 240 de ori.
Echipele au lucrat impreuna si au dezvoltat caracteristicile comune ale vehiculului. In regiunile Karlsruhe, Saarbrücken, Chemnitz si Neckar-Alb, unde operatorii furnizeaza servicii de transport cu vehicule de tip metrou usor, toate caroseriile vehiculelor sunt aproape identice. Acelasi concept se aplica si la sistemul de tractiune, in caz de defectiuni si in cazul sistemului de siguranta.

Ultimele Articole