duminică, aprilie 14, 2024
spot_img

Cinci oferte pentru repararea a până la 2.500 de treceri la nivel

CFR SA a primit oferte din partea a cinci asocieri pentru lucrări de întreținere a până la 2.500 de treceri la nivel, lucrări programate pentru următorii patru ani.

Au fost scoase la licitație opt loturi aferente la tot atâtea regionale. Ofertele au fost depuse de Construcții Complexe Buzău (asociată cu Eropan Prod și Rotermit), Arcada Company (Alstom Transport), Europan Prod (Contructii feroviare Drumuri Poduri, Rotermit, Construcții Complexe Buzău), Daria Const (Construct Ing, Arcada, Wiebe) și Antrepriza Construcții Căi Ferate (Proiect Consult, Eurocontruct Trading 98), ultima asociere fiind singura interesată de toate cele opt loturi.

„Pentru asigurarea desfășurării activității de întreținere a trecerilor la nivel cu calea ferată prin înlocuirea elementelor componente cu altele noi de același tip, pe o lungime cumulată propusă de minimum 2.560 m liniari de trecere la nivel cu calea ferată (aproximativ 320 TN) și maximum 20.480 m liniari de trecere la nivel cu calea ferată (aproximativ 2500 TN) în decursul a 4 ani, CFR SA își propune încheierea a 8 (opt) acorduri cadru având ca obiect <Lucrări de întreținere și reparație a trecerilor la nivel cu calea ferată prin înlocuirea elementelor componente cu altele noi de același tip>. Execuția lucrărilor se va desfășura pe raza de activitate a Sucursalelor Regionale CF 1-8, separat pe loturi” , s-a arătat în anunțul de participare.Lucrările pot ajunge la 792 de milioane de lei

Valoarea totală estimată a acordului-cadru, împărțit în opt loturi, este de minimum 59.467.776 lei fără TVA și de maximum 792.903.680 de lei, fără TVA, sursa de finanţare fiind asigurată din fonduri de la Bugetul de Stat.

Acordurile-cadru, aferente celor opt Sucursale Regionale de Cale Ferată (București, Craiova, Timișoara, Cluj, Brașov, Iași, Galați și Constanța), se vor derula pe o perioadă de patru ani și au ca obiectiv stabilirea termenilor şi condiţiilor ce vor guverna contractele sectoriale de lucrări (contractele subsecvente de lucrări, care se vor încheia la nivel de regională, în limita fondurilor alocate).

Prin execuția acestor lucrări se va realiza înlocuirea elementelor componente ale trecerii la nivel cu calea ferată și ale suprastructurii căii, având ca rezultat eliminarea restricțiilor de viteză datorate stării căii pentru aducerea liniei în parametrii de exploatare proiectați și implicit asigurarea confortului sporit și a siguranței circulației rutiere prin realizarea planeității zonei carosabile a trecerii la nivel cu calea ferată.

Termenul limită pentru primirea ofertelor a fost 07.04.2022, deschiderea acestora urmând să aibă loc în aceeaşi zi la ora 15.00.

Lucrările se vor efectua cu închidere temporară de linie, cu scoatere de sub tensiune în cazul liniilor simple, timp de opt ore, și cu închidere permanentă în cazul celor duble, se arată în caietul de sarcini al licitației.

Lucrările prevăd scoaterea șinelor 15 metri stânga – dreapta, scoaterea traverselor, decolmatarea șanțurilor de scurgere, înlocuirea elementelor componente ale trecerii.

 

IN THE SPOTLIGHT

ARIC susține de 25 de ani rolul inginerilor consultanți

  Asociație profesională nonguvernamentală, apolitică și nonprofit, Asociația Română a Inginerilor Consultanți (ARIC), grupează companii și specialiști din domeniul proiectării și consultanței inginerești. Înființată în anul...

Ultimele Articole