miercuri, noiembrie 29, 2023
spot_img

Cinci bulgari judecați în Belgia pentru furt de fier vechi feroviar de la Infrabel

Cinci cetățeni bulgari au fost arestați și sunt judecați în Belgia pentru furtul a 400 kg de deșeuri metalice de la Infrabel (administratorul rețelei feroviare din această țară), care erau destinate reciclării.

La data de 26 aprilie 2023, poliția belgiană a surprins cinci indivizi în flagrant delict, când furau dintr-un depozit al stației feroviare Saint-Ghislain. În două mașini înmatriculate în Bulgaria fuseseră deja încărcate 400 kg de deșeuri metalice, relatează site-ul belgian L’Avenir.

Suspecții au încercat să explice, într-o engleză stricată, că aveau acordul lucrătorilor de la Infrabel care munceau ceva mai departe de locul faptei. Polițiștii nu i-au crezut pe cuvânt și i-au întrebat pe muncitorii în cauză, care au negat că le-ar fi dat acordul. Prinși cu minciuna, bulgarii și-au schimbat povestea și au spus că au crezut că respectivele deșeuri de fier erau abandonate. Nici asta nu era adevărat, deoarece Infrabel intenționa să recicleze aceste deșeuri depozitate într-un loc în care era interzis accesul publicului.

Cinci bulgari judecați în Belgia. Sentința se va da la sfârșitul lunii în curs

Procesul bulgarilor a început vinerea trecută la Tribunalul Corecțional din Mons.

”Aceste deșeuri erau depozitate într-un depozit închis, care nu se afla în drumul oamenilor. Nimeni nu putea intra acolo în afară de angajații Infrabel. Acești oameni nu aveau dreptul de a intra în locul respectiv și de a lua deșeurile metalice”, a explicat procurorul de caz în fața instanței. Potrivit acestuia, probabil nu este prima dată când cei cinci bulgari reținuți s-au ”aprovizionat” din acel loc.

Ministerul Public din Belgia a dispus confiscarea celor două autovehicule utilizate de către hoți. Procurorii au constatat că indivizii nu au antecedente judiciare în Belgia, însă au condamnări similare în Bulgaria, și au cerut pentru fiecare pedeapsa cu un an de închisoare și o amendă de 200 de euro. Sentința va fi pronunțată la finele lunii noiembrie.

Ultimele Articole