spot_img
sâmbătă, mai 28, 2022
spot_img

China investește în calea ferată peste 100 miliarde de dolari pe parcursul anului viitor

China investește în calea ferată 800 miliarde de yuani (114,38 miliarde de dolari) în anul 2020, a anunţat joi ministrul Transporturilor de la Beijing, Li Xiaopeng, la postul naţional de radio.

China investește în calea ferată

De asemenea, în 2020 autorităţile de la Beijing intenţionează să investească 1.800 de miliarde de yuani (echivalentul a 256 miliarde de dolari) în autostrăzi şi canale navigabile, şi 90 miliarde de yuani (13 miliarde de dolari) în sectorul aviaţiei civile, a adăugat Li Xiaopeng.

Majorarea investiţiilor vine după ce China, a doua economie mondială, a înregistrat în trimestrul trei din 2019 cel mai redus ritm de creştere din ultimele aproape trei decenii, pe fondul intensificării războiului comercial cu SUA, care a afectat şi cererea internă.

China investește în calea ferată, pe fondul creșterii economice

În perioada iulie-septembrie 2019, PIB-ul Chinei a înregistrat un avans de 6%, cea mai scăzută creştere trimestrială începând din 1992, după o expansiune de 6,2% în trimestrul doi din 2019, în timp ce analiştii intervievaţi de Refinitiv se aşteptau la o creştere de 6,1%.

Încetinirea vine în pofida eforturilor autorităţilor de la Beijing privind sprijinirea economiei, prin reduceri de taxe şi subvenţii la diverse achiziţii, de la maşini la electrocasnice, relatează Agerpres.

Obiectivul Guvernului chinez în acest an îl reprezintă o creştere a PIB între 6% şi 6,5%.

Ultimele Articole