spot_img
marți, octombrie 4, 2022
spot_img

China finanteaza electrificarea unei linii din Iran

Secretarul de Stat din cadrul Ministerului Economiei din Iran, Mohammad Khazaei, si Vicepresedintele bancii Export-Import Bank din China, Sun Ping, au semnat un memorandum de intelegere pentru finantarea proiectului de electrificare a liniei Tehran – Mashhad. In cadrul acrodului, China va oferi un credit de 1,5 miliarde de dolari, acoperind 85% din costul total al proiectului, iar Guvernul Iranului va finanta 15%.
Cu o valoare totala de 2 miliarde de dolari, proiectul vizeza electrificarea liniei de 926 km ce ofera legatura intre capitala Teheran si Mashhad, al doilea mare oras al tarii, situat in nord-estul Iranului, la granița cu Afghanistan și cu Turkmenistan.
Proiectul de electrificare va fi condus de China National Machinery Import and Export Corporation, iar Mapna Group este subcontractorul lucrarilor.
Linia Teheran – Mashhad este cea mai utilizata cale ferata din Iran este printre putinele linii duble din tara. Cu o lungime totala de 926 km si 50 de statii, linia traverseaza cele mai mari orase ale Iranului: Garmsar, Semnan, Damghan, Shahroud si Neishabour.
In prezent, trenurile circula cu o viteza de max. 160 km/h, iar implementarea proiectului va permite viteze de 200 km/h. Conform estimarilor, aceasta va avea o capacitate de 33 milioane de pasageri si 10 milioane de tone, pe an, pana in 2032.
In cadrul proiectului, pa langa lucrarile de modernizare a infrastrurcturii si electrificare a liniei, se intentioneaza achizitia a 70 de locomotive electrice pentru transportul de marfa si pasageri.
 

 

Ultimele Articole