spot_img
duminică, decembrie 4, 2022
spot_img

China, demonstrație de superioritate: Transmisie 4K de la bordul unui tren de mare viteză

Într-o tentativă de a-și dovedi superioritatea tehnologică, China a prezentat o transmisie 4K de la bordul unui tren care circula cu peste 300 de kilometri la oră, cu ajutorul unei rețele 5G.

 

China Media Group a dezvăluit joi un nou studio de transmisie live de ultimă generație pe linia feroviară de mare viteză care leagă capitala Chinei Beijing de orașul co-gazdă olimpic Zhangjiakou.

Potrivit presei de stat chineze, aceasta ar fi dovada „primatului” țării în multiple domenii ale tehnologiei de ultimă oră. Trenul va transporta sportivi, jurnaliști și personal în timpul Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing.Shen Haixiong, președinte al CMG, afirmă că este dificilă menținerea unei legături de calitate 5G într-un tren care se mișcă cu viteză. Proiectul este o colaborare a China Railway, China Railway Beijing Group, China Unicom, China Mobile și CMG.

Trenul Beijing – Zhangjiakou a intrat în operare în 2019, reducând durata călătoriei dintre cele două centre olimpice de la peste 3 ore la 47 de minute.

Ultimele Articole