spot_img
luni, septembrie 26, 2022
spot_img

Memorandum de cooperare între căile ferate din Chengdu și Portul Rotterdam

Un memorandum de cooperare a fost semnat recent între societatea de căi ferate din Chengdu și Portul Rotterdam din Olanda.

Chengdu și Portul Rotterdam

La data de 21 mai, cel de-al 750-lea tren de marfă regulat pe ruta Tilburg – Chengdu s-a pus în mișcare din orașul olandez pentru a transporta timp de 15 zile containere cu produse originare din Olanda, Franța, Spania și din alte țări din Europa Occidentală.

Este voba de tone de vin roșu, bere și apă minerală, cutii de lapte praf, componente de automobile și mașini întregi, care vor ajunge la Chengdu, oraș din provincia chineză Sichuan. Peng Qinghua, comisar al Partidului Comuniste Chinez în Sichuan, aflat în vizită în Olanda, și primarul din Tilburg au asistat la ceremonia plecării trenului și au tăiat împreună o panglică aniversară, informează China.org.cn.

Memorandum între Chengdu și Portul Rotterdam, pentru o rețea de transport multimodal

În aceeași zi, Societatea internațională de investiții și dezvoltare a rețelei feroviare din Chengdu (Chengdu International Railway Port Investment Development Co., Ltd), Portul Rotterdam și societatea olandeză GVT Group of Logistics au convenit un memorandum de cooperare.

Documentul are drept scop dezvoltarea unei rețele de infrastructură mai eficace vizând să faciliteze schimburile comerciale și de investiții între China și Olanda, chiar și stabilirea unei rețele de transport multimodal între coasta de vest a Atlanticului și Chengdu, via Portul Rotterdam și Tilburg, potrivit lui Peng.

În perioada martie 2011 – octombrie 2018, peste 11.000 de trenuri de marfă au tranzitat regulat 65 de căi ferate eurasiatice și au transportat aproape 92.000 de containere între orașele chineze și 44 de localități din 15 țări europene.

Ultimele Articole