spot_img
joi, mai 19, 2022
spot_img

Chengdu a inaugurat linia 4 de metrou

Linia 4 de metrou din Chengdu a intrat in serviciu comercial complet odata cu inaugurarea fazei a doua care a inclus 20,3 km de linie si 14 statii. In cadrul proiectului, Alstom a livrat sistemul de tractiune pentru un numar total de 324 de vagoane de metrou, in urma a doua contracte acordate de Grupul de Metrou Chengdu in 2013 si respectiv 2015.
Alstom a livrat sistemul OptONIX pentru linia 4 din Chengdu care este proiectat si dezvoltat special pentru piata chineza.  Sistemul OptONIX este proiectat pentru a imbunatati performanta operationala si pentru a reduce costurile pentru intreaga durata de viata a vehiculelor, folosind sistemul de franare electrica regenerativa.
Linia 4 din Chengdu face parte din reteaua de metrou principala a orasului alaturi de Linia 1, Linia 2 si Linia 3. Aceasta are o lungime de 41,3 km si 30 de statii si leaga vestul de estul orasului. Linia traverseaza puncte urbane importante precum Chengdu CBD, Universitatea din Chengdu, Statia Chengdu si Spitalul Chengdu.
Toate sistemele de tractiune sunt realizate de joint-venture-ul condus de Alstom, Shanghai Alstom Transport Electrical Equipment Co. Ltd. (SATEE) din China cu sustinerea Xi’an Alstom Yongji Electric Equipment Co. si a patru fabrici Alstom din Europa.
Alstom a livrat sistemele de tractiune pentru linia 3 si linia 4 de metrou din Chengdu. Un alt JV chinez al grupului, COSCO, furnizeaza sistemele de semnalizare pentru linia 4 si linia 7 de metrou din Chengdu. La sfarsitul lui 2015, Alstom a furnizat tehnologia sa avansata de tramvaie Citadis pentru reteaua de tramvaie din Chengdu.

Ultimele Articole