luni, aprilie 15, 2024
spot_img

CFR va achiziționa 100 de grupuri electrogene în 2020

Investiția a fost aprobată zilele trecute, într-o ședință a Consiliului de Administrație.

Surse neoficiale din cadrul CFR se îndoiesc însă că se vor putea achiziționa toate grupurile electrogene, acestea fiind necesare asigurării alimentării de rezervă cu energie electrică.

Multe grupuri sunt vechi din anii 70 au informat sursele consultate de Club Feroviar. Anul trecut CFR Sa a cumpărat de la firma Tema Energy SRL 37 de grupuri electrogene cu puteri cuprinse între 20 și 60 de KVA. Valoarea investiției a fost în jurul a 1,6 milioane lei.

În conformitate cu prevederile Regulamentului de Exploatare Tehnică Feroviară – RETF nr. 002, instalaţiile de electroalimentare ale centralizării electrodinamice trebuie să fie astfel realizate încât să asigure continuitatea alimentării cu energie electrică. În acest scop se prevăd 2 surse de alimentare distincte — o sursă principală şi o sursă de rezervă, cu posibilitatea trecerii automate de pe o sursă pe alta. În staţii, sursa de rezervă este constituită de regulă din instalaţii de alimentare prin grup electrogen sau de alimentare din linia de contact.  Multe grupuri nu mai pot fi reparate din cauza lipsei pieselor de schimb. (D.C.)

IN THE SPOTLIGHT

ARIC susține de 25 de ani rolul inginerilor consultanți

  Asociație profesională nonguvernamentală, apolitică și nonprofit, Asociația Română a Inginerilor Consultanți (ARIC), grupează companii și specialiști din domeniul proiectării și consultanței inginerești. Înființată în anul...

Ultimele Articole