CFR SA va contracta consultanta pentru managementul proiectarii si executiei liniei Mogosoaia-Balotesti

7 ianuarie 2019

Proiectul face parte din asigurarea conexiunii feroviare intre Gara de Nord si Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti, aceasta fiind o lucrare majora estimata la o valoare de 82 milioane de euro. Autoritatile promit ca va fi gata pana in 2020.

Administratorul national de infrastructura feroviara, CFR SA, a publicat licitatia pentru contractarea serviciilor de consultanta in vederea managementului proiectarii si asistentei tehnice pentru verificarea executiei lucrarilor de constructii si instalatii aferente obiectivului – Dublarea liniei de cale ferata intre statiile Mogosoaia si Balotesti (proiectare + executie).

Contractul de consultanta este estimat la o valoare de 1, 83 milioane lei (393,4 mii euro), nefiind insa impartit pe loturi. Fondurile sunt asigurate de la bugetul de stat.

Criteriile de atribuire vor urmari cel mai bun raport calitate-pret, astfel componenta financiara va avea o pondere de 40%, in timp ce componenta tehnica va avea o pondere de 60%.

Durata contractului va fi de 18 luni de la semnarea acestuia.

Termenul limita pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este data de 30 ianuarie. Ofertele depuse trebuie sa fie valabile pana la data de 30 mai.

Reamintim ca licitatia pentru lucrarile de proiectare si executie a liniei Mogosoaia-Balotesti a fost publicata de catre CFR SA in luna octombrie 2018. Lucrarile prevad dublarea liniei de cale ferata intre statiile Mogosoaia si Balotesti. Contractul este estimat la o valoare de 51 milioane lei (10,95 milioane euro).

Reamintim si ca singura oferta depusa pentru dublarea liniei de cale ferata catre Aeroportul Otopeni, sectiunea Mogosoaia-Balotesti a fost cea a companiei PORR Construct.