spot_img
marți, iunie 28, 2022
spot_img

CFR SA si Asocierea FCC – Astaldi – Convensa au semnat contractul pentru modernizarea tronsonului Gurasada-Simeria

CFR SA si Asocierea FCC – Astaldi  – Convensa au semnat contractul de lucrari, in valoare de 2,63 miliarde lei (572,8 milioane euro), pentru modernizarea infrastructurii si suprastructurii feroviare pe sectiunea Gurasada-Simeria. Aceasta este situata pe Axa prioritara TEN-T 22 (Coridorul Rin-Dunare, ramura nordica), cel care realizeaza conexiunea feroviara pe ruta Nürnberg-Praga-Viena-Budapesta-Curtici-Simeria-Brasov-Bucuresti-Constanta.

Contractul are ca obiectiv modernizarea a 40,88 km de infrastructura si suprastructura feroviara pentru circulatia trenurilor de calatori cu viteza maxima de 160 km/h, lucrari de terasamente si consolidari pe intreaga distanta, construirea a 17 poduri (dintre care 3 peste raul Mures), 27 de podete, 4 pasaje superioare, 3 pasaje inferioare, lucrari civile in 9 stații de cale ferată (inclusiv halte comerciale/puncte de oprire), lucrari de electrificare si energoalimentare precum si lucrari de implementare a sistemului de siguranta a traficului ERTMS (ETCS nivel 2+GSM-R). Sursa de finantare este asigurata din fonduri nerambursabile si de la bugetul de stat, iar termenul de execuție este de 3 ani, la care se adauga perioada de garantie de 2 ani.

Programele de investitii derulate de catre CFR SA contribuie la dezvoltarea infrastructurii feroviare prin imbunatatirea calitatii transportului, sporirea vitezei de circulatie la 160 km/h pentru trenurile de calatori si la 120 km/h pentru trenurile de marfa, dezvoltarea relațiilor comerciale cu operatorii de transport si, de asemenea, contribuie la relansarea economiei regionale.

Ultimele Articole