CFR SA modernizeaza, cu fonduri europene, 150 de treceri la nivel

7 decembrie 2018

Administratorul national de infrastructura feroviara a lansat licitatia pentru elaborarea studiului de fezabilitate in vederea modernizarii a minim 150 de treceri la nivel cu calea ferată, dispuse pe intreaga retea feroviara din Romania.

Valoarea proiectului este estimata la 2,91 milioane lei (627,8 mii euro), iar contractul nu va fi impartit pe loturi.

Criteriul de atribuire va urmari raportul calitate-pret, astfel oferta financiara va avea o pondere de 40%, in timp ce partea tehnica va avea o pondere de 60%.

Durata contractului pentru studiul de fezabilitate va fi de 16 luni de la data atribuirii.

Termenul limita pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 29 ianuarie 2019, ofertele urmand sa fie deschise in aceeasi zi.

Potrivit anuntului de participare, elaborarea studiului de fezabilitate se va realiza în conformitate cu cadrul legislativ şi de reglementare în vigoare, pentru a prezenta cea mai bună alternativă privind modernizarea trecerilor la nivel cu calea ferată. Proiectul „Modernizarea trecerilor la nivel cu calea ferată” reprezintă una din măsurile de îmbunătăţire a siguranţei traficului şi securităţii transporturilor pentru toate mijloacele de transport prin acţiuni specifice de tipul modernizarii trecerilor la nivel cu calea ferata.

Pentru elaborarea studiului de fezabilitate, contractantul va respecta actele normative şi de reglementare specifice infrastructurii feroviare, construcții, aplicabile, în vigoare, în vederea prezentării unui proiect ˮmaturˮ, care să corespundă celei mai eficiente soluții din punct de vedere tehnico – economic, pentru care să se aprobe asigurarea sursei de finanțare pentru implementarea obiectivului de investiție, cu respectarea conformității standardelor impuse pentru Coridoarele Europene și Coridoarele TEN-T și asigurarea specificațiilor tehnice de interoperabilitate pe teritoriul României.