miercuri, iunie 26, 2024
spot_img

Două regionale ale CFR SA cumpără sau repară instalații de semnalizare feroviară

Două regionale ale Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA au lansat proceduri pentru cumpărarea sau repararea de instalații de semnalizare feroviară.

SRCF București a postat în sistemul electronic de achiziții publice anunțul de licitație, în procedură simplificată, cu titlul ”Cabluri de semnalizare”. Valoarea totală estimată a contractului ce se intenționează a fi încheiat este de 907.472,8 lei, echivalentul a peste 180.000 de euro.

Cablurile de semnalizare sunt utilizate în instalațiile SCB (semnalizare, centralizare, bloc) de la CFR și folosesc la realizarea alimentării acestora cu energie electrică, precum și la realizarea dependențelor electrice între diferitele echipamente ale sistemului de semnalizare.

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este data de 8 iulie 2024, ora 15:00. Ofertele trebuie să fie valabile până pe 8 noiembrie 2024.Reparații la instalații de semnalizare feroviară la SRCF Galați

La rândul ei, SRCF Galați a publicat în SEAP anunțul cu titlul ”Reparaţii curente la instalaţiile CCS-T pe raza Secţiei CT2 Buzău de pe distanţa BLA Cireşu – Dudeşti”. Valoarea totală estimată a achiziției este de 780.000 de lei, echivalentul a 155.000 de euro.

Reparaţiile curente la instalaţiile CCS-T (control-comandă și semnalizare terestră) se execută periodic, lucrările fiind impuse de necesitatea înlăturării uzurilor fizice şi a deteriorărilor constatate în cadrul verificărilor tehnice preventive efectuate o data la trei ani. Lucrările de reparaţii curente urmăresc, totodată, şi asigurarea unei funcţionări normale şi neîntrerupte a instalaţiilor CCS-T în condiţii de siguranţă a circulaţiei transporturilor feroviare, îmbunătăţirea stării tehnice a instalaţiilor, reducerea efortului de întreţinere, implementarea măsurilor şi recomandărilor din rapoartele de investigare a evenimentelor, incidentelor şi accidentelor produse şi asigurarea instalaţiilor contra acţiunii răufăcătorilor.

Se vor face lucrări de înlocuire a cablurilor din plumb de tip CSHPbI cu cabluri de tip CSYEAlABY (realizarea săpăturii şi a subtraversărilor de cabluri, pozarea cablurilor, introducerea capetelor de cablu în dulapuri, distribuitori sau picheţi, formarea capetelor de cablu, realizarea mufelor termocontractabile), verificarea funcţionării elementelor de instalaţii la care s-au executat lucrări de reparaţii curente.

Ofertele trebuie depuse până pe 17 iulie 2024, ora 15:00, și trebuie să rămână valabile până pe 17 noiembrie 2024.

IN THE SPOTLIGHT

FOTO-VIDEO. Cum se lucrează la modernizarea căii ferate Poieni-Agireș

La o lună distanță, Asociația Pro Infrastructura a publicat o nouă filmare și un set de fotografii din care se poate vedea cum se...

Ultimele Articole