spot_img
marți, ianuarie 31, 2023
spot_img

CFR SA initiaza reparatii capitale pentru garile Brad si Petrosani

gara-brad_74_bigCFR SA a alocat 13,4 milioane de lei (3 milioane de euro) din surse proprii şi de la bugetul de stat pentru demararea lucrări de reparaţii capitale şi modernizare la componentele infrastructurii feroviare de pe raza Regionalei CF Timişoara.

În perioada 14-26 septembrie 2016 se desfăşoară licitaţiile publice pentru lucrări de reparaţii capitale la clădirea staţiei CF Brad, realizarea unui pod feroviar oblic, cu suprastructură nouă şi deschidere de 16,50 m pe linia CF Orşova – Jimbolia şi lucrări de modernizare a 3 treceri la nivel cu calea ferată.

În staţia CF Brad, programul prevede lucrări de reparaţii şi consolidare la exteriorul şi interiorul clădirii (acoperiş, faţade, uşi de acces, lambriuri, sală de aşteptare, birou de mişcare etc.), lucrări la instalaţiile sanitare, prin înlocuirea conductelor şi refacerea reţelei de canalizare, precum şi lucrări la instalaţiile electrice pentru refacerea circuitelor de iluminat general şi de siguranţă.
Pe linia CF Orşova – Jimbolia se vor executa lucrări de reparaţii capitale la podul feroviar de la km 397+886 pentru realizarea unui pod oblic cu o deschidere de 16,50 m pentru cale ferată simplă şi cu o suprastructură nouă din grinzi metalice, înglobate în beton.
Pe liniile CF Voiţei – Stamora Moraviţa, Timişoara Est – Radna şi Timişoara Nord – Jimbolia se vor executa lucrări de modernizare a trecerilor la nivel de la km 36+649, km 11+324 şi km 611+320 şi dotarea acestora cu bariere automate cu semicumpene.
Lucrările de reparaţii la aceste obiective au drept scop îmbunătăţirea serviciilor publice oferite călătorilor, ridicarea restricţiilor de viteză în traficul feroviar şi creşterea gradului de siguranţă pentru traficul rutier şi cel feroviar la trecerile la nivel cu calea ferată. Valoarea estimată a lucrărilor este de 9,34 milioane lei ( 2 milioane de euro )şi va fi asigurată din surse proprii ale companiei şi fonduri de la bugetul de stat.

În prezent sunt în analiză ofertele depuse pentru proiectele lansate la începutul lunii septembrie, în valoare totală de 4,12 milioane lei (926 mii euro), pentru lucrări de reparaţii capitale la clădirea staţiei Petroşani.

Foto: cladirea garii Brad

Ultimele Articole