spot_img
marți, decembrie 7, 2021
spot_img

GALERIE FOTO 222 de utilaje noi pentru lucrări feroviare executate de CFR SA în regie proprie

Pentru lucrările feroviare executate de CFR SA în regie proprie au fost cumpărate sau sunt pe cale de a fi achiziționate 222 de utilaje noi.

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA a trecut miercuri în revistă pe pagina sa de Facebook contractele încheiate sau aflate în pregătire care vizează dotarea cu utilaje.

Astfel, au fost făcute investiții în valoare de 67,6 milioane de lei pentru achiziționarea a 36 de utilaje pentru lucrări de reparații capitale (refacție), reparații curente și întreținere a căii ferate, executate în regie proprie cu personalul specializat. Totodată, Comisia Europeană a aprobat o cerere de finanțare în valoare de 201,5 milioane de euro pentru achiziția a două sisteme tehnologice de utilaje pentru lucrări de reparații capitale/modernizare a infrastructurii feroviare (formate din 186 de utilaje).

Alte 36 de utilaje vor fi cumpărate în urma unei investiții totale de 67,5 miloane de lei, din care 40,6 milioane de lei din surse proprii ale CFR SA, 18,5 milioane – fonduri BEI și 8,4 milioane de la bugetul de stat.

Pe listă se mai află 16 utilaje multifuncționale cu deplasare mixtă feroviar-rutier (170CP/28t) pentru lucrări de înlocuire a traverselor, decolmatare, realizare și refacere a șanțurilor de scurgere, încărcare/descărcare materiale CF, defrișarea vegetației, curățarea aluviunilor, tractarea vagoanelot etc. Mai regăsim un tren de lucru (utilaj de refacție tip PTH -500) – utilaj autopropulsat, de înaltă performanţă pentru lucrări de reparație capitală a suprastructurii căii ferate, cu o productivitate medie de refacționare totală a suprastructurii căii de 200 ml/oră.

Sunt menționate și două uzine de sudură (echipament de sudat și componentele auxiliare – motor termic, generator, echipamente electrice necesare pentru gestionarea în mod automat a procesului de sudare etc, montate într-un container special care se poate transporta pe un camion rutier/feroviar). Totodată, avem un utilaj multifunctional cu deplasare mixtă feroviar-rutier (157 CP/16,5t) pentru lucrări de întreținere, reparație, construcție a căii ferate, defrișări, săpare și excavare, încărcare și descărcare de material mărunt, șine, poziționarea traverselor, curățare de șanțuri și albii în zona podețelor, nivelări, curățare de piatră spartă între traverse, tractarea de vagoneți, vagoane feroviare etc.

Alte utilaje pentru lucrările făcute de CFR SA în regie proprie

Alte 16 utilaje multifuncționale sunt cu deplasare mixtă feroviar-rutier (140 CP/17t) și sunt folosite pentru intervenții punctuale de remediere a deficiențelor liniei de cale ferată, pentru defrișarea vegetației. În acest caz este o procedură de achiziție în derulare (etapa de evaluare a ofertelor).

Pe lista CFR SA se mai află următoarele:

◘ două trenuri de lucru pentru realizarea substratului de cale – pentru dezvoltarea și modernizarea infrastructurii feroviare, prin lucrări reparație a suprastructurii căii cu refacerea substratului căii

◘ două trenuri de lucru pentru refacția căii – lucrări de reînnoire, reparație a suprastructurii căii

◘ două mașini de ciuruit prisma de piatra spartă

◘ 20 de vagoane pentru încărcat, transportat și descărcat steril

◘ două mașini de burat linia curentă

◘ două mașini de burat aparate de cale

◘ două mașini de profilat prisma căii cu buncar

◘ două utilaje pentru înlocuit aparate de cale (macarale CF)

◘ șase excavatoare multifuncționale cu deplasare mixtă feroviar-rutier

◘ patru drezine

◘ două mașini de sudură electrică a șinei, prin presiune și contact

◘ 90 de utilaje pentru încărcare/descărcare/transport și mică mecanizare

◘ patru mașini-vagon pentru rulare-derulare linie de contact

◘ două drezine pantograf cu platforma telescopică şi macara

◘ două mașini de forat vertical cu macara

◘ patru platforme autopropulsate

◘ două vagoane de măsurat linia de contact

◘ șase vagoane de transportat

◘ două macarale bimodale (feroviară-auto)

◘ șase mijloace auto pentru transport persoane şi echipamente

◘ două dispozitive de forat orizontal şi platformă de transport

◘ două miniexcavatoare

◘ 18 aparate electrice pentru tren electrificare.

Foto: CFR Infrastructura

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole