sâmbătă, februarie 17, 2024
spot_img

CFR SA a lansat procedura pentru achiziția a zeci de mii de cleme pentru linia de contact

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA a lansat procedura pentru achiziția a zeci de mii de cleme pentru linia de contact, în valoare de peste 700.000 de euro.
În sistemul electronic de achiziții publice a fost postat anunțul de licitație ce are ca obiect ”Cleme pentru linia de contact”. Valoarea totală estimată a contractului este de 3.504.667 de lei.
Instalaţiile de linie de contact au în componenţa lor cleme metalice de susţinere şi continuitate, bune conducătoare de electricitate, aflate într-o stare de funcţionare permanentă. În prezent, pe liniile de cale ferată nemodernizate, instalaţiile de linie de contact au depăşit durata normală de funcţionare, unele dintre ele fiind în funcțiune de peste 50 de ani. Acest fapt a condus la îmbătrânirea materialelor constructive și la pierderea caracteristicilor tehnico–funcţionale ale clemelor, ceea ce poate conduce la deranjamente, unele foarte grave, cum sunt topirile de conductoare, cu repercusiuni asupra regularității circulaţiei trenurilor. Aceste deranjamente pot provoaca şi importante pagube materiale atât la linia de contact, cât şi la pantografele locomotivelor. Totodată, din cauza uzurilor importante și a îmbătrânirii materialului conductoarelor din linia de contact, acestea necesită înnădiri dese şi repetate, ceea ce duce la folosirea în activitatea de întreţinere a unei cantități mari de cleme de diferite tipuri. Achiziționarea clemelor va asigura stocurile necesare pentru mentenanța liniei de contact, urmând ca montarea lor în cadrul lucrărilor de întreținere și reparații să conducă la reducerea deranjamentelor și la îmbunătățirea regularității circulaţiei trenurilor.Diferite tipuri de cleme și componente de legătură

Se vor achizitiona cleme cu caracteristici tehnice identice cu cele ale clemelor utilizate în acest moment la linia de contact de pe liniile de cale ferată nemodernizate.
Cantitățile ce urmează a fi achiziționate, din fiecare tip de clemă (clemă de pendulă pentru firul de contact, clemă pentru cablul purtător, șaibe, buloane, tije etc.) sunt detaliate în anunțul de licitație, fiind vorba în total de zeci de mii de bucăți.
Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este data de 25 ianuarie 2024, ora 15:00. Oferta trebuie să fie valabilă până pe 25 mai 2024.

Ultimele Articole