spot_img
joi, octombrie 6, 2022
spot_img

CFR SA caută firme de avocatură care să îi dea sprijin în proiectele PNRR

Adunarea Generală a Acționarilor CFR SA a aprobat recent companiei de infrastructură demararea unei proceduri de achiziție pentru servicii juridice necesare proiectelor PNRR.

Măsura a fost aprobată de AGA. ”Aprobă (…) demararea procedurii de achiziție de servicii juridice având ca obiect suport în procedurile derulate pentru atribuirea contractelor propuse prin Planul Național de Redresare și Reziliență”, a decis AGA.

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA are în pregătire proiecte cu finanțare europeană, prin Planul Național de Redresare și Reziliență, în valoare eligibilă de 3,48 miliarde de euro.

Diferența până la 4,17 miliarde de euro, cât este valoarea totală a respectivelor proiecte, va fi asigurată de la bugetul statului și/sau din împrumuturi de la instituții bancare internaționale. Proiectele vizează modernizări, electrificări și reînnori ale unor tronsoane de cale ferată din România, așa cum se poate observa în tabelul alăturat.Alte proiecte, care vizează o lungime de cale ferată de 1.676 km, vor fi introduse la finanțare prin Programul Operațional Transport. Valoarea propusă la finanțare este de 6,17 miliarde de euro, din valoarea totală însumată, de 8,97 miliarde de euro.

Și în acest caz, statul român va trebui să cofinanțeze diferența dintre valoarea eligibilă și valoarea totală a proiectelor.

Ultimele Articole