spot_img
marți, februarie 7, 2023
spot_img

CFR SA alocă fonduri pentru reparații în județele Dolj, Mehedinţi, Olt şi Argeş

Infrastructura RomaniaValoarea totală estimată a lucrărilor de întreţinere şi reparaţii curente la componentele infrastructurii feroviare este de 3,6 milioane lei (802 mii euro), iar sursa de finanţare este asigurată din fonduri de la bugetul de stat. Lucrările vor fi efectuate pe raza judeţelor Dolj, Mehedinţi, Olt şi Argeş.

La 11 mai, la sediul Sucursalei Regionale Craiova a avut loc deschiderea ofertelor pentru procedura de licitaţie deschisă Consolidarea terasamentului de cale ferată între staţiile Răcari şi Filiaşi, contract care include expertiză tehnică, elaborarea proiectului tehnic şi execuţia lucrărilor. Documentaţii complete au depus asocierea de firme SC Wiebe România SRL-SC Baicons Impex SRL şi SC 2 Invest SRL, comisia de evaluare urmând a analiza în perioada următoare documentele de calificare, propunerile tehnice şi cele financiare depuse de agenţii economici. Valoarea totală estimată a lucrărilor este de 1.100.000 lei fără TVA (245 mii euro).

Începând cu 10 mai, a intrat în vigoare şi contractul atribuit SC Vest Constructii SRL pentru consolidarea terasamentului în zona staţiei Strehaia, lucrări în valoare de 1.400.000 lei (311 mii euro), care au drept scop creşterea vitezei prin aducerea infrastructurii căii la parametrii tehnici corespunzători circulaţiei în condiţii de siguranţă.

La 12 mai se va desfăşura licitaţia deschisă pentru lucrările de reparaţii şi sudură electrică pe secţia Piteşti – Craiova, lucrări care au drept scop îmbunătăţirea gradului de confort pe intervalele de cale ferată Sineşti – Potcoava, Bălteni – Recea, Milcov – Slătioara, Robăneşti – Pieleşti şi pe liniile aferente staţiilor Sineşti, Piteşti şi Spineni. Valoarea totală estimată a contractului este de 1.101.544 lei fără TVA (245 mii euro). Termenul de finalizare a lucrărilor este de maximum 5 luni de la semnarea contractului.

Ultimele Articole