spot_img
marți, octombrie 4, 2022
spot_img

CFR SA a publicat licitatia pentru lucrari de proiectare si executie la linia Mogosoaia – Balotesti

Lucrarile prevad dublarea liniei de cale ferata intre statiile Mogosoaia si Balotesti. Contractul este estimat la o valoare de 51 milioane lei (10,95 milioane euro) si nu va fi impartit pe loturi. Termenul limita pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este data de 3 decembrie 2018, ofertele urmand sa fie deschise in aceeasi zi.

Partea de proiectare este estimata la o valoare de 2, 66 milioane lei (570,5 mii euro), in timp ce lucrarile de executie sunt estimate la 48,4 milioane lei (10,4 milioane euro).

Potrivit anuntului de participare, CFR SA estimeaza ca valoarea eventualelor servicii si lucrari suplimentare este de 10,95 milioane lei fara TVA – 2,35 milioane euro (acestea nu sunt incluse in valoarea estimata totala).

Durata contractului este estimata la 17 luni, de la data atribuirii.

Lucrarile vor fi finantate din fonduri de la bugetul de stat.

Dublarea liniei de cale ferată între stațiile Mogoșoaia și Balotești este un obiectiv de investiţii nou al CFR SA, linia avand o lungime de 7, 90 km.

Obiectivul este cuprins in Master Planul General de Transport al Romaniei (MPGT).

Proiectul face parte din asigurarea conexiunii feroviare între Gara de Nord și Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti.

“Pentru acesta, proiect extrem de important, vom publica, in scurt timp, documentatia necesara in SEAP, avand in vedere timpul scurt de implementare, pana in 2020. Este un proiect major cu o valoare de 82 milioane de euro. Ca durata de derulare, estimam 14 luni din care 12 luni va fi executia proiectului”, a precizat Valentin Dorobantu, directorul general adjunct al CFR SA, saptamana  trecuta in cadrul evenimentului Zilele Feroviare.

Ultimele Articole