duminică, februarie 18, 2024
spot_img

CFR rămâne baza. 19 drumuri naționale închise, se circulă peste tot pe calea ferată

Încă o dată, dacă mai era nevoie, se dovedește că transportul feroviar este mai de încredere decât cel rutier atunci când iarna se dezlănțuie. Luni dimineață avem în continuare 19 drumuri naționale închise, în vreme ce se circulă pe toată rețeaua feroviară.

Purtătorul de cuvânt al Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA, Oana Brânzan, a anunțat că traficul feroviar pe raza sucursalelor regionale CF Constanța și Galați este deschis pe toate secțiile de circulație, nu sunt linii închise și nici trenuri blocate.

Pe raza SRCF Galați, circulația se desfășoară în condiții normale de trafic, măsura de tractare a garniturilor cu locomotive Diesel a fost ridicată încă din seara de duminică, iar la ora actuală trenurile înscrise în circulație de operatorii de transport feroviar de călatori sunt tractate cu locomotive electrice. Se menține însă restricția de viteză de 70 de km/oră pe intervalul de cale ferată Galați-Făurei-Țăndărei, măsură care prelungește durata de călătorie pe această porțiune cu 10 – 20 de minute.

În ceea ce privește rețeaua feroviară de pe raza SRCF Constanța, traficul este în continuarea adaptat la condițiile meteo nefavorabile. Trenurile pe magistrala București-Constanța și retur circulă în continuare tractate doar cu locomotive diesel, măsură încă valabilă în prima parte a acestei zile, iar în funcție de evoluția fenomenelor meteo, se vor transmite operatorilor de transport de călători noile condiții de circulație. Tractarea garniturilor cu locomotive diesel prelungește durata de parcurs a călatoriei pe Magistrala 800 cu 15 – 30 de minute.

Oana Brânzan a mai precizat că în cursul serii de duminică a fost permisă din nou circulația automotoarelor pe tronsonul Constanța-Mangalia.19 drumuri naționale închise

În schimb, pe rutier situația nu este atât de bună ca pe feroviar. Potrivit Centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române, luni dimineață la ora 9,00 erau închise 19 sectoare de drumuri naționale, astfel:

 1. Județul Bacău:
 2. DN 11A Podu Turcului – Bârlad
 3. Județul Brăila:
 4. DN 2S Pod Brăila între Brăila – limită jud. Tulcea
 5. Județul Constanța:
 6. DN 22A Hârșova – Cataloi
 7. DN 22C Medgidia – Cernavodă
 8. DN 3 Cobadin – Ostrov
 9. Județul Galați
 10. DN 24D Bălăbănești – Tulucești
 11. DN 26 Galați – Cavadinești
 12. Județul Tulcea
 13. DN 22 Tulcea – Măcin
 14. DN 22 Tulcea – Constanța
 15. DN 22A Cataloi – Hârșova
 16. DN 22D Mircea Vodă – Atmagea
 17. DN 22E Garvăn – I.C. Brătianu
 18. DN 22F Nalbant – Horia
 19. DN 22J Măcin – limită jud. Brăila
 20. DN 22S Smârdan – Măcin
 21. Județul Vaslui
 22. DN 11A Bârlad – Ivești
 23. DN 24A Huși – Fălciu
 24. DN 24D Bârlad – Grivița
 25. DN 26 Murgeni – Blăgești.

Ultimele Articole