CFR Marfa obtine un contract de 29 milioane euro

In urma organizarii unei licitatii deschise, CET Govora a atribuit operatorului national de transport feroviar de marfa, CFR Marfa, un contract in valoare de 132,5 milioane lei (28,8 milioane euro). Astfel, CFR Marfa va asigura servicii de transport al carbunelui energetic, de la Depozitele Berbesti si Alunu, pana pe estacadele de descarcare apartinand CET Govora.

Criteriul de atribuire a contractului a fost pretul cel mai scazut, CFR Marfa fiind de altfel singura companie care a depus o oferta in licitatia respectiva.

Volumul transportat este de 8,4 milioane tone carbune pe ruta Berbesti-Alunu pana pe platforma CET Govora. Contractul se va derula pana in 2021.

Producatorul de energie termica si electrica CET Govora, aflat in insolventa, a anuntat ca a achitat din momentul deschiderii procedurii si pana in septembrie 2017, toate creantele curente catre partenerii comerciali, acestea situandu-se la peste 510 milioane lei. CET Govora a anuntat si o serie de masuri de redresare economica.

Reamintim ca CFR Marfa estimeaza pierderi de 137 de milioane de lei in bugetul de venituri si cheltuieli rectificat pe 2017, fata de profitul de 290.000 de lei prognozat in varianta anterioara (din martie 2017) cheltuielile salariale majorandu-se cu sumele aferente orelor suplimentare si a cheltuielilor cu tichetele de masa.

De asemenea, bugetul de venituri si cheltuieli rectificat pe anul 2017 prognozeaza venituri totale de 823,3 milioane de lei, in scadere de la 875,5 milioane de lei prognozate in bugetul publicat anterior de catre Ministerul Transporturilor.

Cheltuielile totale ale CFR Marfa prognozate pentru 2017 ajung la 960,5 milioane de lei, din care cheltuielile cu bunuri si servicii constituie suma de  462,2 milioane de lei, iar cheltuielile cu impozite, taxe si varsaminte asimilate se ridica la valoarea de 6,1 milioane de lei.