spot_img
vineri, decembrie 3, 2021
spot_img

Sentință definitivă: Vor fi doi directori pe același post la CFR Marfă Iași

Vor fi doi directori pe același post la CFR Marfă Iași, după ce Justiția a respins definitiv apelul intentat de conducerea centrală a transportatorului național feroviar de marfă la decizia pronunțată de Tribunal.

Astfel, decizia de concediere a lui Dumitru Anchidin din funcția de director al sucursalei ieşene a CFR Marfă a fost anulată și așa va rămâne.

La sfârşitul lunii iulie a anului trecut, conducerea CFR Marfă, în frunte cu actualul director general al CFR Călători, Traian Preoteasa, a dispus înlocuirea lui Anchidin din funcţia de director al Sucursalei Moldova cu Silviu Ostroschi. La acea vreme, lui Anchidin i s-a reproșat un presupus conflict de interese și a fost trimis pe postul de agent comercial marfă la punctul de lucru de la Bacău.

Dumitru Anchidin a refuzat noul post, invocând faptul că era vorba de o modificare unilaterală a contractului de muncă, ceea ce i-a atras concedierea, amintește Ziarul de Iași. Pe cale de consecință, la începutul lunii septembrie, Anchidin a contestat în instanţă decizia de concediere, afirmând că aceasta nu se sprijinea pe niciun temei de drept. Postul de director al Sucursalei Moldova era redenumit „manager al Centrului Zonal de Marfă”.

”Acest lucru nu echivalează cu o desfiinţare reală, serioasă şi efectivă a respectivelor posturi şi nu îndreptăţeşte pârâta să dispună plecarea mea din funcţia de conducere pe care am ocupat-o, pe o funcţie de execuţie aflată într-un alt judeţ. Este evidentă intenţia pârâtei de a mă îndeparta din societate, pentru orice alte criterii decât cele invocate în deciziile comunicate”, a menţionat Anchidin în acţiunea sa.

În replică, reprezentanţii CFR Marfă au susținut că restructurarea societăţii fusese efectivă și că nu fuseseră pur şi simplu modificate denumirile unor posturi, astfel încât să se facă înlocuiri din funcţie. Sucursala Moldova devenise un simplu punct de lucru, iar în total, fuseseră desfiinţate la nivel teritorial 284 de posturi, dintre care 25 de conducere.

”CFR Marfă a comunicat reclamantului că postul de Director Sucursală a fost desfiinţat şi că îi aparţine acestuia decizia de acceptare a postului de agent comercial marfă. Având în vedere faptul că prin petiţia depusă reclamantul a învederat societăţii că nu se va prezenta la locul de muncă, a fost emisă Decizia de încetare a contractului individual de muncă. Reclamantul susţine în mod eronat că a fost disponibilizat astfel încât o altă persoană să poată ocupa postul de conducător al structurii, pentru că nu s-a urmărit concedierea salariaţilor”, au argumentat reprezentanţii societăţii.


reconversie profesională la Tarom cursuri de calificare la CENAFER angajări la Thales Systems


Dumitru Anchidin revine ca director la CFR Marfă Iași

CFR Marfă Iași concedierile de la CFR Marfă procesul cu Dumitru Anchidin insolvența CFR CălătoriMagistraţii au dispus însă reintegrarea lui Anchidin pe funcţia deţinută anterior şi plata către acesta a unei despăgubiri cu salariile indexate, majorate şi reactualizate şi cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat dacă rămânea în funcţie. Astfel, la conducerea CFR Marfă Iași se vor afla două persoane: Silviu Ostroschi și Dumitru Anchidin. Asta dacă CFR Marfă nu decide să-l elibereze din funcție pe primul.

Marți, 9 noiembrie, Curtea de Apel Iași a tranșat definitiv problema. ”Respinge apelul formulat de Societatea Națională de Transport Feroviar de Marfă CFR Marfă SA împotriva sentinței civile nr. 211/09.02.2021 pronunțate de Tribunalul Iași, încheiere pe care o păstrează. Obligă apelanta să achite intimatului Anchidin Dumitru suma de 1.000 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată. Definitivă. Pronunțată astăzi, 09.11.2021, prin punerea soluției la dispoziția părților de către grefa instanței”, se arată în Hotarârea 883/2021, așa cum este ea prezentă pe site-ul instanțelor din România.

Dumitru Anchidin îi face plângere penală lui Traian Preoteasa

Acestea fiind decise, Dumitru Anchidin nu se va opri aici. Directorul CFR Marfă Iași îi va face plângere penală lui Traian Preoteasa pentru modul în care a fost concediat anul trecut.

Astfel, actualul director general al CFR Călători va fi nevoit să dea explicații la Parchet pentru decizia pe care a luat-o atunci când se afla la conducerea CFR Marfă.

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole