sâmbătă, iulie 20, 2024
spot_img

CFR Marfa estimeaza, pentru 2018, pierderi uriase

CFR Marfa continua investitiile in material rulantCFR Marfa estimeaza pierderi de 232,6 milioane lei (circa 50 de milioane de euro) in acest an, la venituri totale de 761,5 milioane lei, potrivit unui proiect de Hotarare privind aprobarea bugetului de venituri si cheltuieli al companiei, rectificat pentru 2018.

CFR Marfa prevede ”pierderi in suma de 232.626 mii lei, ca urmare a nerealizarii veniturilor totale aprobate pe anul 2018”, se arata in nota de fundamentare.

Proiectul de act normativ a fost publicat pe site-ul Ministerului Transporturilor, propunerile sau observatiile putand fi trimise pana la data de 19 octombrie.

Compania si-a planificat cheltuieli cu investitiile in suma de 81 milioane lei.

Cheltuielile totale sunt bugetate la 994,1 milioane lei, din care cheltuielile cu personalul sunt de 323,55 milioane lei.

CFR Marfa are circa 6.100 de angajati. Câstigul mediu lunar determinat pe baza cheltuielilor de natura salariala este de 4.245 lei pe salariat.

Societatea preconizeaza plati restante pentru finalul anului de 320 milioane lei si are de incasat creante restante de 344,5 milioane lei.

Reamintim ca CFR Marfa se afla intr-o situatie financiara precara, datoria catre CFR SA se ridica, la inceputul acestui an, in luna martie, la 100 de milioane de euro. La acea data, ministrul Transporturilor, Lucian Sova, a cerut “celor de la CFR Marfa sa lichideze datoria pe care [aceasta] o are catre CFR SA”.

Tot la inceputul acestui an, dar in luna februarie, CFR Marfa prognoza venituri totale de 925,2 milioane lei, insa acum in varianta rectificata a bugetului operatorul national de transport feroviar de marfa prevede venituri totala in suma de 761,5 milioane lei. Rezulta o diferenta de 163,7 milioane lei.

CFR Marfa estima si cheltuieli in valoare de 952,2 milioane lei insa in varianta de buget rectificat cheltuielile au crescut la 994,1 milioane lei, un plus de 41,9 milioane lei.

Foto: CFR Marfa

IN THE SPOTLIGHT

Cum pleci cu câinele în vacanță dacă nu ai mașină. Cine acceptă animale de companie

Vrei să pleci cu câinele în vacanță, dar nu ai mașină. Ei bine, problema este reglementată de Uniunea Europeană în ceea ce privește călătoriile...

Ultimele Articole