spot_img
vineri, martie 24, 2023
spot_img

VIDEO Al doilea tren al CFR Marfă cu ajutoare pentru Turcia a plecat din București

Cel de-al doilea tren al CFR Marfă cu ajutoare pentru Turcia a plecat luni dimineață din stația feroviară București Vest.

”Cu sprijinul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență și al Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, prin Societatea Națională de Transport Feroviar de Marfă CFR Marfă SA, alte produse de cazarmament din stocurile <Romanian ShelterCapacity (RO-Shelt)> ale RescEU vor ajunge în Republica Turcia”, a anunțat Departamentul pentru Situații de Urgență printr-o postare pe pagina sa oficială de Facebook.

Romanian ShelterCapacity (RO-Shelt) reprezintă acțiunea întreprinsă de Comisia Europeană ce are în vedere crearea unei capacități de adăpostire temporară rescEU, care să fie disponibilă pentru desfășurarea misiunilor din cadrul Mecanismului European de Protecție Civilă. Prin acest program, produsele pot fi puse la dispoziția țărilor care se confruntă cu situații de urgență de amploare și care în baza cererilor de asistență internațională înaintate, echipamentele/materialele să fie transportate, sub egida Mecanismului de Protecție Civilă al Uniunii Europene, statelor puternic afectate de diverse situații de urgență.

Primul tren al CFR Marfă cu ajutoare pentru Turcia a ajuns la destinație

Primul tren marfar, care plecat sâmbătă seara din București, a ajuns noaptea trecută în Republica Turcia.

Șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a precizat că în primul tren se află 1.200 de corturi, 8.000 de paturi, saltele, perne, lenjerie şi alte materiale. Diferenţa până la 2.000 de corturi şi restul materialelor a fost trimisă cu al doilea tren.

”Vreau să subliniez efortul major făcut de colegii noştri de la IGSU, pentru că, dacă nu aveam IGSU să se implice şi în implementarea proiectului, dar şi în operaţiunea de încărcare (…), trenul acesta poate pleca după două-trei zile sau patru zile şi nu acum. (…) Suntem alături de populaţia din Turcia şi încercăm să facem tot posibilul, pentru că aceste materiale sunt extrem de necesare şi trebuie să ajungă foarte rapid”, a mai spus Arafat.

Ultimele Articole