miercuri, iulie 3, 2024
spot_img

CFR Marfă acuză practici incorecte din partea deținătorilor de LFI. Ce spune Apostolache

Conducerea CFR Marfă acuză practici incorecte din partea deținătorilor de linii ferate industriale (LFI) și a sesizat autoritățile.

”În spiritul de fair-play, CFR Marfă anunță că în data de 30.01.2023 a depus la Consiliul Național de Supraveghere din Domeniul Feroviar o sesizare privind practici incorecte utilizate de unii dintre deținătorii de linii ferate industriale”, se arată într-o postare de pe contul oficial de Facebook al operatorului feroviar de stat.

CFR Marfă acuză practici incorecte. Apostolache: ”Au mărit tarifele nejustificat”

Văzând postarea ”misterioasă” de pe rețeaua de socializare, Club Feroviar l-a contactat pe directorul general al CFR Marfă, Daniel Apostolache.

”Este o sesizare la modul general, nu la adresa unui anume deținător de LFI și nici la adresa tuturor. Mulți dintre aceștia practică în ultima perioadă tarife nejustificat de mari în raport cu ceea ce ar trebui să asigure un profit rezonabil. Mi se pare o creștere galopantă a tarifelor. Noi menținem tarifele de acces pe liniile noastre la nivelul practicat de Compania Națională de Căi Ferate CFR SA, însă în piață se practică tarife și cu 40-50% mai mari. Vrem să știm și noi pe ce se bazează aceste creșteri, pentru că poți mări tarifele doar pe baza unei justificări economice, că ai făcut investiții și așa mai departe, nu doar așa că vor unii să-și dea salarii mai mari. În consecință, ne-am adresat Consiliului Național de Supraveghere din Domeniul Feroviar, pentru a ne lămuri”, a spus șeful operatorului feroviar național.

IN THE SPOTLIGHT

Avansul șantierelor feroviare în luna mai. Un constructor ”a spart norma”

Club Feroviar vă prezintă, ca de fiecare dată când apar informații noi, avansul șantierelor feroviare pentru modernizarea infrastructurii. Acum, situația aferentă lunii mai 2024...

Ultimele Articole