spot_img
miercuri, martie 22, 2023
spot_img

CFR Marfă a transmis Ministerului Transporturilor propunerea GFR de cumpărare a acțiunilor Rolling Stock

CFR Marfă a transmis Ministerului Transporturilor propunerea GFR de cumpărare a acțiunilor Rolling Stock.

Informația apare în decizia ultimei ședințe AGA desfășurată zilele trecute. „Reprezentantul Ministerului Transporturilor (…) a luat act de informarea privind scrisoarea de intenție transmisă de Grup Feroviar Român pentru cumpărarea acțiunilor deținute de CFR Marfă și stadiul acțiunilor întreprinse cu privire la Rolling Stock Company SA”, se scrie în document.

După cum a informat aici Club Feroviar în septembrie 2022, GFR, acționar majoritar al asocierii Rolling Stock Company, a remis Consiliului de Administrație al CFR Marfă o scrisoare de intenție în care propune preluarea pachetului de acțiuni deținut de compania de stat.

Scrisoare de cumpărare a acțiunilor Rolling Stock

Scrisoarea trimisă a menționat intenția GFR de a cumpăra întregul pachet de acțiuni deținut de CFR Marfă, respectiv 16.621 acțiuni sau 48,9948% din total.

Propunerea GFR a venit după ce Adunarea Generală a Acționarilor CFR Marfă a aprobat inițierea demersurilor juridice ce se impun pentru dizolvarea Rolling Stock Company SA. Se mai cere și restituirea bunurilor avute ca aport în societate.

Potrivit actului constitutiv al societății, dizolvarea acesteia cerută de CFR Marfă are loc printr-o hotărâre a Tribunalului, ca urmare a unor neînțelegeri grave care impiedică funcționarea corespunzătoare a societății. În ceea ce privește cedarea acțiunilor către terți, acționarii prezenți au drept de preempțiune asupra acțiunilor cedate.

Asocierea RSCO a obținut profituri în ultimii ani de funcționare (vezi foto).

Ultimele Articole