spot_img
vineri, decembrie 3, 2021
spot_img

CFR Marfa a primit fonduri pentru un program de tip RO-LA

CFR Marfă a primit 14 milioane de lei din Fondul pentru Mediu, pentru derularea unui program de tip RO-LA, prin care se stimulează trecerea transportului de marfă dinspre transportul rutier către calea ferată, în scopul reducerii emisiilor de dioxid de carbon de la autovehiculele de transport. Operatorul  deţine 160 de vagoane specializate pentru transportul TIR-urilor pe calea ferată.

CFR Marfă este primul beneficiar al Programului vizând transporturile de tip RO-LA, prin care se stimulează trecerea transportului de marfă dinspre transportul rutier către calea ferată, în scopul reducerii emisiilor de dioxid de carbon de la autovehiculele de transport.

“Prin aprobarea acestui proiect, CFR Marfă face dovada că are resurse şi capacitatea de a realiza o gama completă de servicii adaptate cerinţelor clienţilor noştri, contribuind totodată la dezvoltarea durabilă a societăţii romaneşti şi aducandu-şi aportul la mai buna protecţie a mediului şi la decongestionarea drumurilor”, a declarat Marinică Voicu, director general al CFR Marfă.

Programul RO-LA se adresează operatorilor de transport feroviar din Romania, finanţarea acordată de Administraţia Fondului pentru Mediu fiind în cuantum de 60% din valoarea fără TVA a facturii emise de operatorul de transport feroviar societăţii de transport rutier pentru activităţile finanţate în cadrul acestui Program.

Prin finanţarea Programului RO-LA, România se aliniază unui grup restrâns de ţări din Uniunea Europeană care aplică aceste sistem, cum ar fi Austria, Italia, Elveţia, Franţa, Slovenia, Germania şi Ungaria.

Reamintim ca initial CFR Marfa fusese respinsa, in luna ianuarie, la licitaţia privind Programul guvernamental RO-LA, motivul fiind acela ca operatorul inregistra obligații fiscale de plată la bugetul de stat.

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole