luni, iulie 1, 2024
spot_img

CFR începe lucrări quick wins pe 41 de km

CFR SA deschide primele șantiere pentru lucrări quick wins pe tronsonul Tutova – Crasna, lucrări de reparații finanțate din fonduri nerambursabile PNRR, care au drept scop creșterea vitezei de circulație pe o lungime totală de 41,8 km.

Primele lucrări de reparații tip quick wins, pentru creșterea vitezei de circulație pe tronsonul Tutova – Crasna, vor fi executate, în perioada 10 noiembrie – 8 decembrie 2023, pe intervalul Zorleni – Crasna (firul I), la suprastructura feroviară de la 9 treceri la nivel cu calea ferată, situate la km 298+015, km 301+569, km 307+692, km 309+680, km 312+180, km 316+690, km 318+380, km 319+710 și km 321+284.

Lucrări quick wins, ce sunt

Lucrările de tip quick wins sunt lucrări la suprastructura feroviară, care se execută între kilometrii de cale ferată cu restricții de viteză, cu materiale noi achiziționate de constructor și constau în înlocuirea componentelor aferente suprastructurii – șină, traverse, material mărunt de cale, aparate de cale, bretele (legătura între 2 linii paralele), schimbătoare de cale cu dublă joncțiune, inclusiv în montarea de dale elastice la trecerile la nivel cu calea ferată.

Pentru asigurarea frontului de lucru în zona șantierelor, dar și pentru a menține continuitate în traficul feroviar, trenurile de călători vor circula în perioada lucrărilor doar pe firul II (din ambele sensuri) și cu restricție de viteză, în zona șantierelor deschise între Zorleni – Crasna, pe firul I.

SRCF Iași și NESS Proiect Europe Ploiești au semnat în luna februarie a.c. contractul pentru execuția lucrărilor de tip quick wins pe linia cf Tecuci – Iași, între stațiile Tutova – Munteni (fir II), de la km 286+163 la km 328+000.

Valoarea contractului este de 163.6 milione lei, fără TVA, iar durata de implementare de 18 de luni. Finanțarea se face din fonduri nerambursabile PNRR. Scopul este eliminarea restricțiilor de viteză pentru restabilirea parametrilor tehnici ai suprastructurii căii și creșterea vitezei de circulație până la 120 km/h (funcție de configurația traseului), pe intervalul de cale ferată Tutova – Bârlad – Zorleni – Crasna.

IN THE SPOTLIGHT

FOTO-VIDEO. Cum se lucrează la modernizarea căii ferate Poieni-Aghireș

La o lună distanță, Asociația Pro Infrastructura a publicat o nouă filmare și un set de fotografii din care se poate vedea cum se...

Ultimele Articole