spot_img
luni, decembrie 6, 2021
spot_img

CFR încearcă a treia oară în două luni să cumpere energia necesară prin BRM

CFR își încearcă mâna a treia oară la BRM pentru achiziția de energie electrică

După două ședințe derulate la jumătatea lunilor septembrie și octombrie, CFR SA va încerca vineri să achiziționeze peste 170.000 MWh pentru consum propriu.

Licitația organizată la BRM are drept scop cumpărarea a 174 mii MWh pentru opt loturi, în funcție de distribuția de energie. Pe fiecare lot, cantitatea achiziționată este de până la 29.000 MWh.

Aceasta este o a treia procedură organizată la BRM după altele două la jumătatea lunii septembrie și prima decadă a lunii octombrie. Energia este de joasă și medie tensiune.Valoarea totală estimată a contractului, fără TVA, este de 43 milioane lei, ceea ce ar sugera un preț estimat de CFR de 252 lei pe MWh.

Prețul pare unul extrem de mic în condițiile în care multe tranzacții se închid la BRM în jurul valorii de 700-1000 MWh.

Citește aici nemulțumirile patronatelor privind alimentare cu energie electrică a operatorilor feroviari.

Printre furnizorii de energia de uz propriu folosită de CFR se află firma Tinmar Energy, pe baza unor contracte semnate în noiembrie 2020, potrivit unor anunțuri de atribuire existente în Sistemul Electronic de Achiziții Publice.

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole