CFR Calatori are un profit de 64 milioane lei

CFR Calatori a anuntat, pentru primele sapte luni ale acestui an, un profit de 64 de milioane de lei. In primul semestru, CFR Calatori a avut o cifra de afaceri de 931,8 milioane lei, in crestere cu 14% comparativ cu cea din perioada similara a anului 2016. Veniturile proprii au crescut cu 16%, de la 430,6 milioane de lei la finele lunii iunie 2016, la 499 milioane de lei in primul semestru din acest an.

Numarul de calatori pe km a ajuns in primele șase luni, din 2017, la 2,25 miliarde, de la 2,03 miliarde la finele lunii iunie 2016.

Potrivit directorului general al CFR Calatori, Iosif Szentes, nerealizarile companiei pe 6 luni sunt cauzte de intarzierea cu aproape 5 luni a subventiei primite.

Precizam ca Prim-Ministrul, Mihai Tudose, i-a reprosat Ministrului Transporturilor, Razvan Cuc, in sedinta de guvern din data de 18 august, pierderile pe care le inregistreaza companiile aflate in subordinea ministerului, printre care si CFR Marfa si CFR Calatori. „ CFR Marfa – pierdere, CFR Calatori – pierdere. Inteleg ca este o echipa foarte buna, dar nu mergeti in directia care trebuie”, a declarat Prim-Ministrul la inceputul sedintei de guvern.