spot_img
miercuri, decembrie 7, 2022
spot_img

CFR Călători și-a crescut parcul de vagoane cu 3,6%, într-o lună

CFR Călători are un parc activ de vagoane mai mare, de la sfârșitul lunii februarie. Creșterea este de 3,6 %, într-o lună, spune CFR Călători.

Variația parcului, pozitivă, este comparabilă cu media europeană anuală, potrivit unui comunicat de presă al companiei, remis miercuri. Numărul de vagoane puse în circulație de CFR Călători a ajuns la 881. Au fost reparate și modernizate 59 de vagoane (54 reparate, 5 modernizate). De asemenea, compania a retras 28 de vagoane pentru a fi introduse în reparații.

Vagoanele reparate și cele modernizate sunt deja introduse în trenurile InterRegio care circulă în toată țara. În luna ianuarie parcul activ al companiei era de 850 de vagoane.

’’În prima zi de mandat am stabilit ca obiectiv creșterea parcului activ de vagoane de la 850 la cel puțin 1000 (Obiectivul 1000+).  După o lună de activitate la CFR Călători, am crescut parcul activ cu 31 de vagoane. Continuăm!’’, susține Dan Costescu, director general CFR Călători.

Și numărul de locomotive și automotoare reparate și puse în circulație în luna februarie a crescut cu 8 unități, față de zero (0) în ianuarie. Compania promite să afișeze lunar, pe situl propriu de internet, graficul cu numărul de vagoane CFR Călători aflate în circulație. (D.C.)

 

 

 

Ultimele Articole